banner480

Başkan Dinçer,“Çine’de 72 Mahalle İlaçlanıyor“

Yaz aylarının gelmesi ile Çine Belediyesi sivrisinek ve haşeratla mücadelede ilaçlama çalışmaları başlattı.

Başkan Dinçer,“Çine’de 72 Mahalle İlaçlanıyor“
banner269

Çine Belediyesi, Çine merkez dahil olmak üzere 72 mahallede ilaçlama çalışmaları yapıyor. Şehir merkezinde özellikle kanalizasyonlar, yağmur suyu kanalları ve rögarlar yeni bağlanan mahallelerde de özellikle evlerin atık su giderleri ve dışarıda bulunan tuvaletlerine kadar yapılan ilaçlama çalışmaları toplam72 mahallede hazırlanan program dahilinde gün aşırı olarak uygulanıyor. Çine Belediyesi’ne bağlı İlaçlama Servisi tarafından 1 adet Mist Blower ve 2 adet ULV aracı ile yapılan ilaçlama çalışmaları, özellikle sivrisinek ve haşeratın arttığı akşam saatlerinde uygulanıyor.

'Her Şey Çinelilerin Sağlık Ve Huzuru İçin'

Amacının, Çine halkının rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine Belediyesi olarak yaz aylarının kâbusu olan sivrisineklere karşı savaş açtık. Sinek ve sivrisinekten uzak bir yaz yaşamak için larva mücadelesi  ilaçlama çalışmalarımız başladı. Kullandığımız ilaçlar çevreye, balık, su yılanı, kurbağa gibi çeşitli hayvanların üremesine, gelişmesine, yaşamasına ve ekosisteme olumsuz etki yapmıyor. Personelimiz, 1 adet Mist Blower ilaçlama aracı ile hem akşamları sinek ve haşere mücadelesinde, hem de gündüzleri 50 metre mesafeli kanal aparatı hortumu ile sazlık alanlar, parklar, mesire yerlerindeki ağaçlar, hayvan damlarını ilaçlıyorlar. 1 adet ULV ilaçlama aracı ile merkez ve yeni bağlanan mahallelerde periyodik aralıklarla akşamları ilaçlama hizmeti veriyorlar. Sırt tulumbaları ile evsel şikayetleri olanlara ve larva mücadelesinde ilaçlamayı gerçekleştiriyoruz. 1 adet ULV aracıda Akçaova  ve mahallelerine hizmet veriyor. Çevrede bulunan yeşil alanlarda, su kenarlarında, rögar ve ızgara kenarlarına, kullanılmayan su kuyularına ve kullanılmayan zeytin salamura çukurlarına, cami ve park tuvaletlerine, Çine’ye yeni bağlanan mahallelerde evlerin atık su giderleri ile dışarıda bulunan tuvaletlerine kadar ilaçlama çalışmalarımız aralıksız sürecek. Rahat ve temiz bir Çine'de yaşamak için ne gerekiyorsa biz belediye olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve huzuru için" dedi.

Vatandaşlarımızın da bu konuda bilinçlenmesi için mahallelerimizin kahvelerine afişler astık diyen Başkan Dinçer, “Halkımızın da desteği ile tamamını yok edemeyeceğimiz karasinek ve sivrisineğin bir nebze de olsa azalması konusunda çalışmalara devam ediyoruz. Bölgemizde hayvancılık çok yoğun, buna keza tarım alanlarımızda bir o kadar çok, Çine’nin içinde ve yakınlarında. Bunlar sineklerin üremesinde büyük etken. Bizler halkımızın sağlığını düşünerek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Halkımızın da kişi ye özel alanlarda ilaçlama konusunda ekibimize yardımcı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak da bastırılan afişlerde unutulmaması gereken önemli 3 noktaya değinen Başkan Dinçer, “Birincisi kıştan kalan bir dişi üreme döneminde 16,250,000,000 dişi oğul üretir. İkincisi 100m2 jit alanında yapılmayan larva mücadelesi 16 hektar uçkun mücadelesi gerektirmektedir. Üçüncüsü de Haşere ile larva (yumurta) mücadelesinin etkisi %80’dir. Akşam ilaçlamasının etkisi  %20’dir” dedi.










Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 15:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472