banner488

Başkan Dinçer, "Sizin için çalışıyorz"

Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, Büyükşehir Yasası'ndan sonra ilçe merkezinde olduğu kadar mahallelere yönelik hizmetlere de süratle ağırlık verilmeye başlandığını ve çalışmaların halen devam ettiğini belirtti.

Başkan Dinçer,
banner269

Mali disiplini sağlayarak başlatılan hizmet hamlesinden, altyapıya, sosyal belediyeciliğe ve rutin belediyecilik hizmetleri ile yapılan yatırımlara kadar önemli hizmetleri hayata geçiren Çine Belediyesi, yürüttüğü çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. İlçede bulunan mezarlıkları elden geçirerek daha temiz ve daha düzenli bir şekilde hizmete sunuyor.

Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, Büyükşehir Yasası'ndan sonra ilçe merkezinde olduğu kadar mahallelere yönelik hizmetlere de süratle ağırlık verilmeye başlandığını ve çalışmaların halen devam ettiğini belirtti.

Dinçer, Ramazan bayramı öncesi vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği mezarlıklarda yapılan çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ramazan bayramı öncesinde vatandaşlarımızın anlamlı telaşı bizde de devam ediyor. Çinelilerin huzur içerisinde kabir ziyaretlerini gerçekleştirip o mekânlarda dualarını okuyabilmeleri için mezarlıklarımızda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Büyük oranda hazırlıklarımızı sürdürüyoruz, Bayram ziyaretlerine hazır hale getirmek için çalışıyoruz” diye ifade etti.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Dinçer, ‘’ Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte önceden köy olarak bulunan yerleşim yerlerimizi, şimdi mahalle adı altında hizmet götürmeye başladık. On kişiden oluşan 2 ekip kurduk, personelimizle özveri ile çalışıp bitirmek için gayret gösteriyoruz. Belediye sınırlarımız içerisinde 72 adet mahalle bulunmaktadır. Bazı mahallelerde 3 mezarlık bulunuyor, buralar da toplam 70 dönüm olan mezarlıklar mevcut. Mezarlıkların hepsi de faal durumda. Yani buralara defin devam etmektedir. Şu ana kadar Çine’deki mahallelerde dahil toplam 40 tane mahallelerimizdeki mezarlıkların temizliğini bitirdik. Arife gününe kadar kalan bütün mezarlıklarımız Bayram ziyaretlerine yetiştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. ’’ dedi.

Camilerle ilgili bilgi de veren Başkan Dinçer,” Geçen yıl birçok merkez ve köylerde ki camilerimizde tek tip halı döşemelerini gerçekleştirmiştik. Bu yılda Ramazan başında ihtiyaca göre ıslak ve kuru temizliğin yapıldığı cami ve mescitlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bir bölümü de Çine Belediyesi tarafından sanayi tipi makinelerle, özel olarak hazırlanmış deterjanlı suyla temizlik yapıldı. Hijyenin ön planda tutulduğu temizlik çalışmaları vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Çinelilerin huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmeleri için en ufak ayrıntıları düşünmeye çalışıyoruz” dedi.

Bunun dışında, her yıl olduğu gibi bu yılda Çine Belediyesi’nin organize ettiği, hayırsever vatandaşlarında katkılarıyla Ramazan sonuna kadar Atatürk Parkı Bahçesi’nde iftar çadırı kurulmuştur. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine merkezde ve Deneme Bonusu 25 ayrı mahallede 8 gün sürecek iftar yemeği düzenlenmiştir.

İftar çadırlarıyla ilgili Başkan Dinçer, “ Mahalle halkımız birbiriyle kaynaşarak omuz omuza kardeşçe iftar etmenin zevkini yaşıyorlar. Onlarca kişi mahallesinde aynı anda Oruç açmanın, iftar yapmanın hazzını ve sevincini yaşıyor. İnşallah daha birçok Mübarek Ramazanlarda hep birlikte oluruz. Ramazanda iftar sofralarında emeği geçen bütün hayırsever vatandaşlarımıza da yaptıkları hayırlar için teşekkür ederim” dedi.


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 16:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472