banner488

Başkan Dinçer, Çinelileri şenliğe davet etti

12 Mayıs Pazar günü Kavşit’ de gerçekleşecek olan 4. Oğlak ve Çoban Şenliği ile alakalı olarak Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer basın açıklaması yaptı.

Başkan Dinçer, Çinelileri şenliğe davet etti
banner496
Çine Belediye Binası'nda gerekleşen basın açıklamasında, bu yıl şenlik alanın gölgelendirildiğini belirten Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, tüm Çinelileri şenliğe davet etti.


Düzenlenen basın açıklamasına Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Okan Atay, Elderesi Köyü Muhtarı Ahmet Yaldız katıldı.

İl Özel İdareden, şenlik için ilk defa verilecek olan 10 Bin TL’ yi almak üzere Aydın Valiliğine giden İbrahimkavağı Köyü Muhtarı Süleyman Emeksiz, Çatak Köyü Muhtarı Şenol Yıldız ve Kavşit Köyü Muhtarı Fuat Orhan’ın katılamadığı basın açıklamasında, Başkan Dinçer şenlik hakkında bilgi verdi.

“Kimse bunun devamının geleceğine inanmıyordu”

“Köylerimizde Çoban arkadaşlarımızla ortak bir proje yürütmeye çalışıyoruz.” diyen Başkan Dinçer, “Her yıl ilkbaharda yeni doğan keçilerimizi kutlamak amacıyla bir şenlik yapıyoruz. Bunu da Çine Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa yapıyoruz. Şu anda aramızda Elderesi Muhtarı Ahmet Yaldız var. Aslında İbrahimkavağı Köyü Muhtarı Süleyman Emeksiz, Çatak Köyü Muhtarı Şenol Yıldız ve Kavşit Köyü Muhtarı A. Fuat Orhan’ da katılacaktı. Ancak onlar, İl Genel Meclisinden, Özel İdareden, Şenliğimiz için ilk defa verilen 10 Bin TL’ yi almak üzere Aydın Valiliğine gittiler. Bu durum hepimizi çok sevindirdi. Diğer Muhtarlarımızı temsilen Elderesi Muhtarımız aramızda. Şenliğin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğiz. Yapılan bu şenlikle hem yeni doğan keçilerimizi hem de dört köy ve Çinelilerle baharın gelişini kutlayacağız. İlk Dumanbet düzenlediğimiz yıl kimse bunun devamının geleceğine inanmıyordu. Başardık. Bu yıl dördüncüsü yapılacak olan şenliğimizin düzenlenmesinde, her yıl, eksiklerimizi biraz daha fark ederek gideriyoruz. Mesala bu yıl, Şenliğin yapılacağı alan gölgelendirilecek” dedi.

“Bu siyasi değil, toplumsal bir projedir”

“Hayvansal üretimin dünyada gittikçe önem kazandığını belirten Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Okan Atay, “Gelişmiş ülkeler hayvancılığa büyük yatırımlar yapmaktadır. Oysa bizim ülkemizde keçi üretimi uzun yıllar küçümsendi. Ama küçükbaşın değeri günümüzde arttı. Bunda küçük de olsa bizim de katkımız oldu. Çünkü bu coğrafya, keçi üreticiliğinin önemli merkezlerinden biri. Biz bunu modernize ederek canlandırmak istiyoruz. Bu nedenle de şenliğin adını Oğlak ve Çoban Şenliği yaptık. Çobanlık son dönemlerde ötelenen bir meslek oldu. Oysa küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin dinamitleri çobanlardır. Avrupa da çok önemli ve itibarlı bir meslektir. Bizde buna vurgu yapmak için , bu güzel ve itibarlı mesleğe vurgu yapmak için Belediyemizle beraber şenliğimizin adını Oğlak ve Çoban şenliği koyduk. Bu özel bir şenlik, sıradan bir şenlik değil. Hayvan yetiştiriciliği Türk halkının binlerce yıllık kültürüdür. Bizim isteğimiz küçükbaş hayvancılığını tekrar canlandırmak için bu şenlik tanıtım ayağıdır. Adı geçen dört köyde sürdürülebilir keçi yetiştiriciliğini sağlamak istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Şenliğimizin amacı 4 köyde karlı bir keçi yeteştiriciliğine katkı sağlamaktır. Küçükbaş hayvancılık köylerde önemlidir. İnsanları köyünde iş sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bu siyasi değil, toplumsal bir projedir. Oğlak ve Çoban Şenliği Çine’nin markası olmuştur” şeklinde açıklamada bulundu.

Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Okan Atay’dan sonra söz alan Elderesi Muhtarı Ahmet Yaldız Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’den Kavşit de yapılan Oğlak ve Çoban Şenliği alanının yeşillendirilmesini istedi.

Şenliğin yapıldığı alan yeşillendirilirse köylü gerektiğinde orada piknik yaparak vakit geçirebileceğini ileri süren Muhtar Yıldız’ın bu talebi için konuşan Başkan Dinçer, Kavşit Köyü Muhtarı Fuat Orhan ile konuşulmasından sonra olumlu bir sonuç çıkabileceğini kaydetti.

Murat Başaran, Efe Dumancı ve Vildan Turan’ın sahne alacağı şenliğe girişin ücretsiz olduğunu belirten Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ulaşımın da ücretsiz yapılacağını belirterek, bütün Çinelileri şenliğe davet etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 19:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472