banner488

Başkan Dinçer; “Biz de şikayetçiyiz”

Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, konsomatris çalıştırıldığı iddia edilen ve sık sık olaylar çıkan birahanelerden kendisi de yakındı.

banner496

Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasından sonra dilek ve temenniler bölümünde konuşan DP’li Mehmet Karcı, konsomatris çalıştırıldığı iddia edilen ve sık sık istenmeyen tatsız olayların çıktığı mekanlara dikkat çekerek Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’den bu konuda çözüm için çare istedi.

“Biz de bu durumdan şikâyetçiyiz” diyen Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Kanunların bize verdiği yetkiler yeterli olmuyor. Biz sadece oraya gidip denetleyebiliyoruz. Orada çalışan bayanların sigortalı garson olduğunu söylüyorlar. Buna engel olmanın kanunen bir yolu yok. Bayan garsonları masada otururken gördüğümüzde tek yapacağımız para cezası kesmek. Ruhsatı iptal edemeyiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Bu tür işletmelerin şehir merkezinden dışarı çıkarılması çok iyi olur” diyen Karcı’nın sözlerini yanıtlayan Başkan Dinçer, “Defalarca ceza kestik. Ne Kaymakamlığın, ne Emniyet Müdürlüğü’nün ne de bizim orayı kapatması mümkün değil. Verilmiş ruhsatı, hakkı iptal edemiyorsunuz. Biz de rahatsızız. Kaymakam ve Emniyet Müdürü ile bir araya geldiğimizde rahatsız olduğumuzdan yakınıyoruz ama kanunen bir çözümümüz yok.” dedi. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2013, 02:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472