banner488

168 Esnafın Pazar yeri belirlendi

Çine Kapalı Pazaryeri kura çekimleri Çine Belediye Düğün Salonunda, Çine Noter Heyeti’nin huzurunda yapıldı.

168 Esnafın Pazar yeri belirlendi
banner496
Yaklaşık 3 saat süren kura çekimlerine; Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf  Demirtaş, CHP Çine Belediye Meclis Üyesi Asuman Güney ve yaklaşık 400 kadar pazarcı esnafı katıldı.


Geçtiğimiz günlerde Çineli pazarcıların ilçe dışındaki pazarcıların kura çekimine katılmasını eleştirdiği ve çıkacak olası kargaşaya meydan verilmemesi adına Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar’ın girişimleriyle ertelenen kura çekimlerinde Çineli bir esnafın bireysel çıkışı dışında hiçbir sıkıntı yaşanmadı.

 “Zamanla her şey yerine oturacak”

Kura çekiminden önce pazarcı esnaflarını uyararak, taşkınlık yapılmaması yönünde üstü kapalı uyaran Başkan Dinçer, “6 ay önce kapalı pazaryeri çalışmalarına başladık. Çok eski bir pazaryerimiz vardı. Bir rüzgar esse dolaşan halkın kafasına düşecek diye korkuyorduk. Yeni pazaryerimizi yaptık. İlçemize en uygun yere yapmaya çalıştık. Bu pazaryerini yapmamızdaki amaç, en Liderbahis sıhhi şartlarda alışveriş yapılmasıydı. İnşallah hepimiz istediğimiz yerlere yerleşiriz. Muhakkak 200 kişinin kura çektiği yerde iyisi de kötüsü de olacak. Zamanla her şey yerine oturur. Ben hepinize yardımcı olmaya çalışacağım. Umarım en kısa sürede pazarımıza yerleşiriz. Ben kura çekiminin herkese hayırlı olmasını, üreticimize, pazarcımıza bol kazançlar getirmesini diliyorum. Halkımızın en kaliteli, en ucuz ürünleri pazaryerimizde satın almasını arzuluyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Herkese yer vereceğiz”

Belediye Başkanı Dinçer’den sonra söz alan Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “İncirliova’dan 53 esnaf, Aydın’dan 18 esnaf  ve Çine’den 71 esnafımız toplamda 168 kayıtlı olan esnafımız kura çekimi yapacak. Arkadaşlarımız üzülmesin herkese yer vereceğiz.” dedi ve akabinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, edebiyete intikal etmiş şehitlerimiz ve esnaflarımız adına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Yapılan kura çekimi sonucu 168 pazarcı esnafı ve 62 üretici yerlerine kavuştu. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 22:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472