banner488

Karpuzlu’ya 6 Gölet

Karpuzlu’ya 6 Gölet
banner496
HABERİN GALERİSİ
Karpuzlu’ya 6 Gölet

Karpuzlu’ya 6 Gölet

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Bin Günde Bin Gölet Projesi”  kapsamında Karpuzlu’nun mahallelerinde yapımı devam eden ve yapılacak olan göletlerde incelemelerde bulundu.

Karpuzlu ilçesinde Şenköy, Yağşılar, Meriçler ve Tekeler mahallelerinde bir dizi ziyarette bulunan Vekil Savaş sohbet ederek, vatandaşın sorunlarını dinledi. Düğün cemiyetine katılarak, yeni çifte mutluluklar diledi. Seçim öncesi Yağşılar’da tereyağında yumurta yemeye geleceğinin sözünü veren Savaş, sözünü tuttu. 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a Karpuzlu’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde; DSİ 21. Aydın Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, yardımcıları Uğur Alay ve Mustafa Ertürk, DSİ 211. Şube Müdürü Mehmet Karakoç, AK Parti Aydın İl Yönetiminden Mehmet Türkoğlu, Çine Koordinatörü Hatice Palak, AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Payza ve partililer eşlik etti.

10 Ekim’de Şenköy Göleti

Şenköylülere müjdeyi veren Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, bu sene Eylül sonu göletin bitirileceğini söyledi. Yapım aşaması devam eden Şenköy Göleti 16,5 m yüksekliğinde, 740 dekar alan sulama yapılabileceği açıkladı.

Bunun üzerine Milletvekili Mustafa Savaş’ta 10.10.2016 saat 10.00’da inşallah Şenköy Göleti’mizin açılışını hep birlikte yapacağız sözünü verdi. Şenköy Gölet Özel Defterine verdiği sözü yazarak imzalayan Savaş, “İnşallah verdiğimiz tarihte bitecek, hayırlı olsun” dedi.

Savaş’a, Hatıpkışla ile ilgili bilgi veren Bölge Müdürü Alp, “Hatıpkışla projesi bitmek üzere, inşallah bu sene Temmuz ayında buranında ihalesini gerçekleştireceğiz. 35 buçuk metre yüksekliğinde baraj olarak gerçekleşecek. Akçaabat içinde bir etüt gerçekleştirerek Sayın Valimizle istişare edilerek sizlere bilgilendirelim Sayın Vekilim. Ayrıca, Tekeler, Umcular ve Güney Mahallesine yeni genelgeyle 15 metre yüksekliğinde küçük gölet yapacağız. Meriçler Göleti bitti. Şenköy Göleti’ni bu sene bitiriyoruz, Hatıpkışla Göleti’ni bu sene başlıyoruz ve 2017 yılının sonunda bitirmeyi planlıyoruz toplamda 6 gölet olacak.”

Meriçler, susuz kalmayacak

Türkiye’nin geleceğinde AK Parti’ye desteklerinden çok memnun olduklarını belirten AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar sözlerine şöyle devam etti, “Devlet Su İşleri’nden "Bin Günde Bin Gölet Projesi” kapsamında bir göleti Meriçler Mahallemize, bir göleti Şenköy Mahallemize, son olarak da Hatıpkışla Mahallemizi dahil etmiştik. Sayın Vekilimiz bizlere Güney, Umcular ve Tekeler Mahallelerimiz de gölet yapılacağı müjdesini verdi. Allah Razı olsun. Aydın’ın ilçelerinde Karpuzlu’nun almış olduğu bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Meriçler Göleti’miz tamamlandı verimli arazilerimize su vermeye başlayacak. Bu yaz inşallah susuzluk yaşanmayacak. Sizlerle bu sevinci paylaşarak başka sorunlarınız varsa onları dinleyelim istedik. Bizlere ciddi destek veren halkımıza tekrar teşekkür ediyorum, bizlerde her zaman sizlerin yanınızdayız” diye konuştu.

“Meriçler AK Partinin kalesi”

Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin şart olduğunu belirten Milletvekili Mustafa Savaş, “1 Kasım öncesi AK Parti hükümeti olarak vaat ettiklerimizin tamamını gerçekleştirdik. Bizler ne söz veriyorsak yerine getiriyoruz. Asgari ücrette, yemde, gübrede ve bir çok konuda. Şimdi daha farklı şeyler yapacağız hep beraber. Bugün yaşadığımız en önemli sorun terör, başımızda bir terör belası var. Bu konuda hükümetimiz, partimiz çok kararlı. Bu terör belasından kurtulacağız, kökünü kazıyacağız. Önümüzdeki dönemin önceliklerinden bir tanesi de yeni bir Anayasa, biz bunun seçimden önce sözünü verdik, gereğini yapacağız. Yeni Anayasa ili yeni bir sistem Başkanlık. Bu ülkenin daha ileriye gitmesi için Başkanlık sistemi gerekli. Bizim rejimle bir problemimiz yok. Rejimimiz Cumhuriyet. Bizim yönetimle problem ve sıkıntı var. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için Başkanlık sistemi mutlaka olması gerek. Niye olması gerektiğini sizlere şöyle açıklamak istiyorum; 1950 yılından bu yana çok partili dönemden özellikle 2002 yılana kadar kurulan hükümetlerin ortalama ömrü 16 aydır. Parlamenter sistem, kriz üretmeye müsait bir sistemdir. Hükümette tek başına güçlü bir iktidar yoksa kriz üretmeye müsaittir. 7 Haziran’la, 1 Kasım arasında bir kriz yaşanmadıysa Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızın dava arkadaşlığından dolayı yaşanmadı. 14 yıldan beri elde ettiğimiz bu kazanımların heba edilmemesi için Başkanlık sistemi diyoruz. Bu dönem birlik ve beraberlik, devletimize, milletimize, bayrağımıza sahip çıkma dönemidir. İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar bu ülkenin önünü kesmek için var gücüyle çalışıyorlar. Ama bu millettin desteği, gücü yanımızda ve arkamızda olduğu sürece kimse bu ülkenin önünü kesemeyecek. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. 2009 yılından bugüne 6 buçuk milyon insanımızı iş sahibi yapmışız. Bu ülke çok büyük, biz vatandaşımızın sağ duyusuna güveniyoruz “ dedi.

“Tekeler Mahallesi’ne verdiğimiz sözleri tutuyoruz”

Seçim öncesi bana üç sorununuzu iletmiştiniz diyen Vekil Savaş,” Yol, gölet, tapu sorunlarınız vardı. Yol ve tapu konularını yakından takip ediyoruz. Gölet konusunda neler yapabileceğimizi görüşmek üzere DSİ Aydın Bölge Müdürümüz ve Şube Müdürümüz yanımızda. Müdürümüz gölet konusunda sizlere açıklamalar yapacak. Verdiğimiz sözleri zaman içerisinde yerine getireceğiz” dedi.

“En şanslı Karpuzlu”

Karpuzlu, Aydın’ın en şanslı ilçelerinden biri diyen DSİ Aydın Bölge Müdürü Dr.Murat Alp, Tekeler Mahallesi’nde projeler kapsamında gelişmeleri vatandaşlara anlattı. Alp, “Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Prf. Dr. Veysel Eroğlu ve Sayın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’a Devlet Su İşleri yatırımlarına vermiş olduğu desteklerden dolayı bizzat teşekkür ediyorum. Bize verilen talimat 2016 yılında çok sayıda gölet ve sulamasını hayata geçireceğiz. Aydında proje kapsamında 21 göleti tamamladık. Bin 71 gölet programı kapsamında 2 göletimizi de kısa sürede tamamladık. Bunlardan biri Karpuzlu’da Meriçler Göleti. Geriye kalan 16 göletin 7’sinde inşaat çalışmaları devam ediyor. 8 göletimiz de planlama ve proje aşamasında. Karpuzlu Aydın’da en şanslı ilçelerimizden. Çünkü Meriçler Göleti’mizi on gün içerisinde sulamaya açacağız. Küçük göletler noktasında Tekeler Göleti 15 metre yüksekliğinde, 73 bin metreküp suyu depolayacak, proje çalışması devam ediyor. Bununda sene sonuna kadar inşaat ihalesini yapmak istiyoruz. Toplamda Karpuzlu İlçemize kısa ve orta vade de 6 göletimize başlamış ve tamamlamış olacağız. Bunlardan sonra ilave talepler olursa ödenekler çerçevesinde, Milletvekillerimizin de desteğiyle gerçekleştireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.










 










Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 11:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472