banner480

Germencik’te 20 yıllık sorun çözülüyor

Germencik’te 20 yıllık sorun çözülüyor
banner269
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun doğrudan talimatı ile Germencik ilçesinde kronik içme suyu sorunlarının çözümü için yoğun mesai harcıyor. Başkan Çerçioğlu’nun en önemli konu olarak nitelendirdiği içme suyu altyapısı çerçevesinde ekipler 20 yıldır bakımı yapılmayan ve ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan derin içme suyu kuyularının pompalarını yenileme çalışmalarına başladı.

20 Yıldır Kaderine Terkedilmiş

İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve hayati öneme sahip derin kuyuların bakımlarını içeren bir dizi çalışma başlatan ASKİ ekipleri bunun yanısıra kuyu verimlerini artırmak için inkişaf çalışması da yapacak. Su kesintilerinden bıkan vatandaşların mağduriyetleri giderilecek ve 20 yıldır bakımsız bırakılarak kaderine terkedilen kuyular yenilerek daha verimli olacak. Ayrıca ilave olarak daha önceden açılan bir kuyu da hat çalışması ile depoya bağlanarak içme suyu sorunlarının çözümü için ilk adım atıldı.

Yeni Kuyu İçin İlk Kazma Vuruldu

Mevcut kuyuların yenilerek verimlerinin artırılmasının yanısıra ilave kuyular da açılarak su sıkıntısının uzunca yıllar yaşanmaması için ekipler çalışmalara başladı. İlk kuyunun açılması için çalışma başlatan ekipler kısa sürede faaliyetlerini tamamlayarak kuyuyu depoya bağlayacak. Tüm bu çalışmalar sürerken vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için tüm çalışmalar titizlik içerisinde sürdürülüyor.

Arızaya Anında Müdahale

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ilçede sürdürülen planlı alt yapı çalışmalarının yanısıra oluşan arızalara da vaktinde müdahale ediyor. Park Mahallesi’nde bir vatandaşın tarlasının içinde meydana gelen su patlağına hızlıca müdahale eden ASKİ ekipleri sorunu çözdü. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için titizlikle çalışan ekipler, mevkideki suyu kısa süreli keserek hattı yeniledi.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472