banner488

Didim’de tohumlar çocuklarla yeşerdi

Didim’de tohumlar çocuklarla yeşerdi
banner269
Didim Belediyesi tarafından 05 - 11 Haziran Çevre Haftası etkinleri kapsamında ilçemizdeki 5 yaş grubu çocuklar turunç tohumu diktiler.

Doğa ve çevre bilincini artırmak amacı ile, ilçemizdeki anaokulu öğrencileri  Didim Belediyesi Tıbbi - Aromatik Bitkiler ve Süs bitkileri fidanlığında gerçekleştirilen tohum dikme etkinliğine katıldılar. Fidanlığımızı gezerek tohumların nasıl dikileceği hakkında bilgi alan minik öğrencilere, toprak ve doğayla buluşturmak amacıyla, turunç tohumu diktirildi.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza çevreye ve doğaya olan duyarlılığını artırmak, çevreci bir nesil yetiştirmek amacı ile gerçekleştirilen etkinlikte, minik çevrecilere bilgiler veren Didim Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aynur Gönül, şehrin temizliği düzeni ve bakımı kadar yeşilliğinin de önemli olduğunu, temiz bir hava için oksijenin, oksijen içinse ağaçların gerekli olduğunu ifade etti ve minik öğrencilerden, çevremizin temiz ve sağlıklı olması konusunda hassas ve duyarlı olmalarını istedi. Minik çevrecilere meyve suyu ve kek ikram edilirken, çim adam hediye edildi.

Çevre haftası etkinlikleri, 7 Haziran Salı günü saat 16.00 da Cumhuriyet Kent Meydanın da düzenlenecek olan Çevre ve Çocuk Şenliği etkinliği ve 8 Haziran Çarşamba günü Saat 09.30 Altınkum da Plajda dönüşüm başlıyor etkinlikleri ile devam edecek, 9 Haziran Perşembe günü ise Çevre Timi Altınkum da vatandaşlarımızı bilgilendirecek.





Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472