banner488

Çakar, “Karpuzlu’nun kalkınması istiyoruz”

Çakar, “Karpuzlu’nun kalkınması istiyoruz”
banner269
 Ak Parti Karpuzlu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Karpuzlu İlçe Teşkilatı Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, AK Parti Karpuzlu İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Karpuzlu’ya Hükümetinin yaptığı hizmetleri anlatan AK Parti Karpuzlu İlçe Başkanı Süleyman Taner Çakar, “AK Parti Aydın Milletvekillerimizden, Karpuzlu’ya Kapalı Spor Salonu yapılması için talepte bulunduk. Proje dosyasını Milletvekillerimize sunduk. İnşallah önümüzdeki süreçte gerekli adımlar atılacak. Karpuzlu ve Büyükşehir Belediyeleri Mahallelerimizin sorunlarını çözmede yetersiz olduğunu gördük. Mahallelerimizdeki talepleri milletvekillerimize ilettik. DSİ göletleri ile mahallelerimizin sulama suyu ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Hatipkışla Çamköy Göleti inşaatı bu sene içerisinde başlayacak. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sn.Veysel Eroğlu Hatipkışla Çamköy Göletini onaylamıştır. Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Meriçler Göleti tamamlanmak üzere. Şenköy Göleti inşaatı da devam ediyor, ilerleyen süreçte daha da hızlanacak. İlçemizi Milas’a bağlayan Milas yolu inşaatında ödenek sorunu ya da inşaatın durması söz konusu değil. Kış şartlarından ötürü 1 ay sonra çalışmalar kaldığı yerden devam edecektir. Karpuzlu ana yolu üzerindeki Çaltı Köprüsü genişletme çalışmaları ve Karpuzlu Hastanemizin inşaatı yüklenici firmalar tarafından son sürat devam ediyor. İlçemizin ihtiyacı olan, geçtiğimiz yıl talep ederek ek programa aldırdığımız İmam Hatip Okulu inşaatı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihaleye çıkması bekleniyor. Bizler İlçemizin kalkınmasını istiyoruz. İlçemize AK Parti Hükümetinin yaptığı yatırımlar çok önemlidir.  AK Parti Hükümetimize ve Milletvekillerimize ilçemize verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ediyoruz.”

“Tekeler’de tapu sorununu çözüme kavuşturacağız”

Çakar, “Tekeler Mahallemizde, Orman ile ilgili Tapu Sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla İlçe Kaymakamımız Durdu Yusuf Arık, Orman İl Müdürümüz Yusuf Karartı, Orman İşletme Şefimiz Mehmet Uysal, Karpuzlu İlçe Emniyet Müdürü Özcan Özkan ile birlikte bilgilendirme toplantısı yaptık. Halkı bilgilendirdik. Halkın da tapu sorununun çözüme kavuşacağından ötürü sevinçli olduğunu gördük. Tekeler Mahallemizin orman ile ilgili sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Tekeler yaylasına elektrik hattı ulaşması için gerekli çalışmalar da devam etmekte. Tekeler'e DSİ Göleti yapılması için hazırlık çalışmaları da sürmektedir” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, 2016 yılı Bütçesin ile ilgili konulara değinerek en çok eğitim ve sağlık hizmetlerine ayrılan miktarın olduğunu söyledi. Erdem ayrıca son günlerde yaşanan terör olaylarında taviz verilmeyeceğini belirtti. Erdem Osmanlıya oynanan oyunun şimdi Türkiye üzerine oynamaya çalıştıklarını ama halkın buna izin vermeyeceğini de değindi.

Mehmet Erdem sözlerine şöyle devam etti; “Çaltı Köprümüzün yapımı başladı.  Hastane inşaatı devam ediliyor. Bunlar Karpuzlu için önemli hizmetler.  Milas yolu da Allah’ın izniyle bitirilecek inşallah. Özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının faaliyetleri içerisinde istişare yaptık önümüzdeki süreçteki uygulamalarına geçilecek. Tarım ve hayvancılık ile ilgili sivil toplum kuruluşu diye ifade ettiğimiz kooperatifler, birlikler, odalar onların bir de derlenip toparlanması konusu var önümüzdeki süreçte. Üreticiye verilecek destekler konusunda çalışmalarımız var. Destekleri üreticimize yılda bir ve iki defa toplu olarak ödemek istiyoruz. Üretici ne kadar aldığını bilsin istiyoruz. Süt konusunda sıkıntılarımız var bununla da ilgili birçok çalışmalar içerisindeyiz. Süt tozu fabrikası açılması için çalışmalar sürdürüyoruz. Süt tozuna ihracatı yapan firmalara destek veriliyordu şimdi yoğur ve peynir gibi süt ürünleri ihracatı yapanlara da  destek verilecek” dedi.





 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472