banner480

BAŞKA ÇIKIŞ YOK

HDP, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye Partisi olma iddiasıyla olması gerekeni yaptı. Seçim sürecinde Özellikle Genel Başkan Selahattin Demirtaş söylemleri ile Türk halkına verdiği olumlu mesaj karşılığını buldu. HDP yi yüzde yüz oy artışı ile mecliste 80 milletvekili ile temsil etme şansını verdi. Parti çok da karşılık bulan farklı renkleri meclise taşıdı.

HDP hata üstüne hata yapıyor Halkı sokağa dökme çağrısı büyük bir risk kobani çağrısının sonuçlarından daha kötü olabilir. Kamuoyu HDP’nin bu hatasından geri adım atmasını beklemektedir. HDP ve özellikle Selahattin Demirtaş kararların bu duvarların arasında alınacak açıklamasının karşılığı görmek istiyoruz. Yoksa Kandilin, Terör örgütünün Meclisteki temsilcisi, kararları Terör örgütü veriyor yaftasından kurtulamayacaktır.

PKK ve Siyasi uzantısı görüntüsündeki HDP Türkiye’de kargaşa ortamı yaratmak için, özellikle turizm bölgeleri ve büyük şehirlerde kargaşa ve kaos yaratma duyumları emniyet güçlerince açıklanmıştır.

32 Gencin ölümüne neden olan Suruç’taki hain saldırısının emrinin PKK’nın üst kadrosundan verildiği iddiaları ve basın açıklaması yapmayacağı bildirilen ve bölgeye gitmesi beklenen HDP’li milletvekillerinin konu ile ilgili uyarıldıklarından basın açıklamasına katılmadıkları iddiaları cevap beklemektedir.

Kimsenin ölmesini istemeyiz ancak Suruç’taki bu saldırıda neden hiçbir Suruç Belediyesi çalışanı ve HDP üyesinin bulunmadığının kamuoyuna açıklanmasını Selahattin Demirtaş’tan bekliyoruz.

İstanbul Bağcılardaki Cenazede Eli Kaleşnikoflu teröristlerin Cenaze katılımcılarının etrafında dolaşırken. Burası Lübnan mı dedirtti. Türkiye Cumhuriyeti Güvenlik Güçleri bu arada acaba ne yapıyorlardı. Yoksa burayı onlara terk ettik de bizim mi haberimiz yok. Çözüm sürecine sahip çıkacağını her platformda vurgulayan, kimlik siyasetini barışçı koşullarda gerçekleştireceğini söyleyen, bunu kendisine bayrak edinen HDP, son gelişmeler karşısında sessizliğini sürdürüyor. Çünkü söyleyecek bir sözü kalmadı. "Güneydoğu’ya baraj yaptırılması, yol yaptırılması askerî harekâttır" diyecek kadar akıl tutulmasından muzdarip KCK, silahların ateşleneceğini durduk yerde ilan ederek, HDP’nin neredeyse varlık nedenini yok etti. Demirtaş şunu unutmasın Halkı bir süre aldatabilirsiniz, hiç değilse bir kısmını uzunca bir süre aldatabilirsiniz, Bir zaman sonra söylediklerinizin arkasında duramadığınız, öngörülerinizin gerçekleşmediği durumlarda, yaptıklarınız ile söyledikleriniz tezat düşünce. Halkı aldatmak imkânsız değildir, ancak er ya da geç mutlaka ödenen bir bedeli vardır.

Bir söz de; Erken seçim diye ülkeyi kaosa götürenlere, bu ülkeye yazık ediyorsunuz.. Türkiye’nin yeni bir seçimi kaldıracak gücü yoktur. Ekonomik olarak bu maliyeti kaldıramayız. Hadi siz partiler Meclisten çıkarırsınız partilerinizin kasasını doldurur seçimi yaparsınız. Bunun bedelini vatandaş ödemek istemiyor.

Türkiye’yi bekleyen çok temel sorunlar olduğu için buna mecbursunuz.

Türkiye öylesine bir siyasal yapılanma içinde ki, bundan böyle mutlak çoğunluğa sahip bir tek parti iktidarı seçim sandığından kolay çıkmayacaktır. Bunu iyi bilin. Bu Koalisyonun kurulamamasının faturasını kimse muhalefete yükleyemez.  Bütün olaylar vatandaşın gözü önünde gerçekleşiyor herkes de biliyor ki Saray Erken seçim için her şeyi yapıyor.

Koalisyon fikrine kendimizi alıştıralım.

Başka çıkış yok.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner472