banner488

Vali Erol Ayyıldız, Şehit ve Gazi Annelerini Unutmadı

Aydın Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Anneler Günü dolaysıyla organize edilen programla şehit ve gazi aileleri bir araya geldi.

Vali Erol Ayyıldız, Şehit ve Gazi Annelerini Unutmadı
banner269
Vali Erol Ayyıldız ve Eşi Dilek Didem Ayyıldız’ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programına Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş ve eşi Ayfer Karataş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Emre Furat’ın eşi Seher Furat, Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Ali Genlili’nin eşi Nilgün Genlili, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığı Kurmay Başkanı Jandarma Kurmay Albay C. Hakan Öztürk ve eşi Bahar Öztürk, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hakkı Yılmaz, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, şehit ve gazi anneleri ile yakınları katıldı.
Şehit ve gazi anneleri ile yakınlarının kapıda çiçekle karşılanarak kahvaltıya davet edildiği programda Vali Erol Ayyıldız ve eşi Dilek Didem Ayyıldız, sabah kahvaltısı programına gelişlerinde misafirlere hoşgeldiniz diyerek, ‘Anneler Günü’nü kutladı. Aydın Garnizon Komutanı Salih Karataş ve eşi Ayfer Karataş da şehit ve gazi annelerini tek tek ziyaret, Anneler Gününü kutladı.
Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Aydın Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Hakkı Yılmaz özel bir gün anneler gününde şehit ve gazi anneleri ile yakınlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Şefkati ve sevgiyi öğrendiğimiz varlıkların anneler olduğunu belirten Yılmaz, “Annelerin çocuklarına verdiği sevgi, aşk, hiç kimsede yoktur. Annelerin o şefkat ve sevgiyi verirken evladından hiçbir beklentisi yoktur. Onun için annelerimizin kıymetini iyi bilmeliyiz” dedi.
Annelerin her evladın hayatında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Vali Ayyıldız da, “Vatan için kahraman bir şekilde canlarını feda eden şehit anneleri ve eşleri eşleri bizim nazarımızda farklı bir yere sahiptir. Biliyorum ki bu annelerimiz bugün çok farklı duygu ve düşünce içindeler. Bilindiği gibi cennet annelerin ayakları altındadır. Bu anlamda anneler sadece bir gün değil tüm günler hatırlanmalıdır. Önemli olan anne ve evladı arasındaki o samimi duruştur. Bizim toplumumuzda anne olgusu diğer toplumlara göre çok farklıdır. Toplum olarak göstergelerimizden bir tanesi de evlat ve anne arasındaki arsındaki ilişkilerdir. Rabbim Türk annelerini var etsin” diye konuştu.
Program sonunda Yazarlar ve Şairler Derneği başkanı Şükrü Öksüz’ün okuduğu ‘Tüm Dünya Anneleri’ adlı şiir davetliler tarafından dikkatle dinlenirken bazı anneler ise duygusal anlar yaşadı.
Öte yandan Vali Ayyıldız’ın eşi Dilek Didem Ayyıldız da Betvole program sonunda tek tek masaları gezerek şehit ve gazi yakınları ile sohbet etti.



Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 16:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472