banner488

SOYUÇOK:HAS Parti'nin iddiası ve iradesi devam edecektir

HAS Parti Aydın Gençlik Kolları Başkanından veda açıklaması.

SOYUÇOK:HAS Parti'nin iddiası ve iradesi devam edecektir
banner269

Has parti Aydın İl gençlik Kolları Başkanı Barış SOYUÇOK yaptığı açıklamada Ankara’da katıldığı ve Has Parti’nin kapatılma kararının alındığı kongre hakkında bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Biz HAS Parti çatısı altında bir araya geldik. Bir araya gelmemizin sebebi, yeni bir ses, yeni bir soluk ve yeni bir siyaset ortaya koyabilmekti. Bu süre içerisinde gerçekten 2 yıla yakın bir süre içerisinde ana teşkilatımızla birlikte, Aydın il, ilçe gençlik kolları teşkilatlarımız birlik ve beraberlik içinde, çok hızlı ve faydalı bir çalışma gerçekleştirdik.        

Bütün bu süre içerisinde gerçekten gece gündüz çalışmalarımızdan sonra katıldığımız seçimlerde belki halkın oylarını alamadık ama halkımızın güvenine ve itimadına nail olduk. Nereye gidersek gidelim hiçbir yerde başımız öne eğilmedi. Nereye gidersek gidelim siz yanlış söylüyorsunuz, siz yalan söylüyorsunuz diye en ufak bir eleştiri bize gelmedi. Türkiye'de yapıcı ve yol gösterici bir muhalefet anlayışı ile hareket ettik. Doğru bildiklerimizi sonuna kadar söyledik yanlışların karşısına çıktık. Doğruların nasıl olacağını çözüm ve projelerimiz ile ortaya koyduk. Sonunda Türkiye'de kısa süre içerisinde iz bırakan milletin hafızalarında yer alan gönlünde var olan bir siyasi parti haline geldik. 

Gençlik kolları il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, bizimle birlikte yol arkadaşlığı yapanlar biliyorlar ki, şahısların peşinde koşmadık ve bundan sonra da koşmayacağız. Biz medeniyetimizin kadim bir sözünün peşinde koşuyoruz. Biz 'Ey Allah'ın kulları!' diye başlayan kadim bir sesin peşinde koşmaktayız. Biz tüm insanları yaradılışta eşit gören ve yeryüzünün bütün kainatın insanların emrine amade kılındığını bilen bir görüşün peşinden koşmaktayız. Biz ne piyasayı ne siyasayı, ne serveti ne devleti önceleyen; “önce insan” diyen kutsal bir sesin peşinden koşuyoruz. Biz herkesi “Hz. İnsan” olarak gören bir sözün peşinden koşuyoruz. Eşitliği, özgürlüğü, adaleti, hakça paylaşımı, vicdanı,  irfanı ve hikmeti esas alan bir kutlu sesin peşinden koşuyoruz. Biz siyaseti kişisel hesapların bir aracı olarak değil, medeniyet  ihya ve inşa etmenin bir aracı olarak görüyoruz. 'En hayırlınız, insana en hayırlı olanınızdır' sözünün peşinden koşuyoruz. Zihnimizde hep yeni bir dünyayı kurmak düşünceleri yer alıyor. Ufkumuzu ta ötelere açıyoruz; Saraybosna'yı, Somali'yi, Gazze'yi, Kudüsü, Şam'ı, Bakü'yü, Basra'yı, Süleymaniye'yi ve Arakan'ı görüyoruz. 

Sevgili kardeşlerim, sanmayın ki HAS Parti suya yazılmış bir yazıdır. HAS Parti asla suya yazılmış bir yazı değildir. HAS Parti'nin bu milletin zihninde, vicdanında bir yeri Jokerbet vardır ve kıyamete kadar da bu böyle olacaktır. 

Siyaset anlayışımız, tüm insanları siyasi haklara sahip eşit bireyler olarak görür ve bu özelliklere sahip toplumu güçlendirmeye çalışır. Merkezine insanı koyduk, karşımıza bürokratik oligarşiyi koyduk. Zihnimize, hedefimize 'Yeni Türkiye'nin inşasını' koyduk, karşımıza Eski Türkiye'nin kirli pasaklı işlerini koyduk ve bu çerçevede hep insanlarımıza hakkı hukuku adaleti, kardeşliği ve barışı söyledik. 

Partimizin kuruluş metinlerinde çok güzel ifadelerimiz var ama şu cümle bizi ilk gün de çok etkilemişti; 'İnsanlarımızın hürriyetini ve ekmeğini teminat altına almak siyasetimizin varlık nedenidir.' İnsanlara bunu tarif ediyoruz. Gökten yağmur yağdıkça, yerden nebat bittikçe yani takatimiz oldukça bunları da adaletle yerine getireceğiz. Ancak şunu tekrar tekrar söylüyoruz. Hiç kimse rızk endişesi ve istikbal kaygısı ile kimsenin önünde diz çökmeyecek kimsenin önünde eğilmeyecektir. Bu bizim itikadımızdır." 

Açıklamasının son bölümünde birlikte çalıştığı gençlere ve kendilerine destek veren tüm kesimlere teşekkür eden Barış Soyuçok hizmet kervanının her durum ve şartta yürümeye devam edeceği sözünü verdi.

Partimizin kıymetli gençleri ve herkes çok çalıştı, sadece gönüllülerden ve sevdalılardan oluşan ekiplerle seçim pankartlarını hazırladık, en ücra yerlere ulaştırmaya çalıştık. Ne hazine yardımlarının, ne de güç odaklarının desteği olmadan bu sözü en yukarılara çıkartmak için çok çalıştıklarını söyleyen Barış Soyuçok , "Seçim sonucu bizim sözümüzün karşılığı değildi.   Sözümüz bu topraklarda binlerce yıldır yaşanan ve bizim medeniyetimizin bu topraklarda damıtarak getirdiği en rafine sözler, ne doğru sözlerdi.   Gittiğimiz her yerde itibar gördük. Halk bizi dinledi. Selam verdik, itibar gösterdiler. 'Ne iyisiniz' dediler. Güven doluydu, ama maalesef oyunu bize veremedi. Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi şartlar, aşırı kutuplaşma ve özellikle istikrar anlayışı, ' milletimizi bir dahaki sefer ya da daha sonra size oy vereceğiz' gibi sözler söylemesine sebep oldu. Bize ciddi şekilde bu sözler söylendi." HAS Parti'yi, kendi elleriyle, arkadaşlarımızla birlikte bin bir zorlukla kurduğumuz Has Parti, kurumsal kimliğinin sona ermesi ile iddiası ve iradesi sona ermeyecek, aksine daha geniş kitlerle buluşacaktır."Has parti Aydın Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu üyelerimize, ilçe başkan ve yönetim kurulu,mahalle temsilcilerimize üniversite gençliğimize ve partimizin gençlik üyelerimize gayretli çalışmalarında gece gündüz bizleri yalnız  bırakmayan tüm dost ,kardeş ve üyelerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Allah hepinizden razı olsun.


Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2012, 18:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472