banner488

Nazilli'de 1285 kilo kaçak kuru incire el kondu

Nazilli'de yapılan ihbar üzerine harekete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri 1285 kilo paketlenmiş şekilde etiketsiz ve sahipsiz kuru incire el koydu.

Nazilli'de 1285 kilo kaçak kuru incire el kondu
banner496

Nazilli'de yapılan ihbar üzerine harekete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri 1285 kilo paketlenmiş şekilde etiketsiz ve sahipsiz kuru incire el koydu.

Edinilen bilgiye göre; Nazilli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri Yeni Sanayi Mahallesi'nde bulunan bir nakliye firması önündeki üstü açık pikap arabada etiketsiz ve kaçak incir ihbarı aldı. Olay yerine gelen ekipleri araç sahibine ulaşamazken, 10 kiloluk 110 adet paket, 5 kiloluk 35 adet paket kuru incir ile 10 kiloluk yaş 1 kutu yaş incir paketlenerek satışa hazırlandığını tespit etti. Nazilli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de geldiği olayda araba üzerinde bulunan cep telefonu numaralarını arayan ekipler ise konuşmalar karşısında şok oldu.

İlk arandığında kısa süre içerisinde geleceğini söyleyen kişi, daha sonra Makrobet da kendisinin bir siyasi partinin yöneticisi olduğunu söyleyerek konuyu milletvekili ile halledeceğini söyledi. Yaşanan olayın çözüme ulaşamayacağını anlayan kişi, yaklaşık 1 saat sonra arandığında ise, bu seferde belediye başkanı olduğunu iddia ederek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerini yapılan işlem hakkında mahkemeye vermekle tehdit etti.

İnciri sahiplenenin olmaması nedeniyle 'Etiket bilgileri içermeyen ve gıda güvenirliği bilimsel olarak açıklanmayan' incirlere el kondu. Öte yandan bin 285 kilo incirin bulunduğu 09 RF 884 plakalı araç ise 'Camlarının açık ve kontak anahtarının üstünde bulunması' nedeniyle trafik güvenliği yok gerekçesi ile otoparka çektirildi.

Sahibi henüz tespit edilemeyen incirlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından piyasaya sürülmesi uygun görülmediği üzere 41 ve 42. madde gereğince mülkiyeti kamuya geçirildi. Ürün örneği laboratuara giderek kontrol edilecek ve gıda kodeksine uygun ise İlçe Mal Müdürlüğü aracılığıyla satılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2012, 18:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cengiz gezgin
Cengiz gezgin - 9 yıl Önce

polislerin Teşekkürler...Nazilli ye ne oldu böyle..

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472