banner488

Geleceğin Mimarları Apollon Tapınagı'ndı Buluştu

Didim'de gerçekleştirilecek olan Sugar Apollon Maket çalışması için Didim’e gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri şekerden Apollon Tapınağı'nın maketini yapacak.

Geleceğin Mimarları Apollon Tapınagı'ndı Buluştu
banner496
 Belediye Meclis üyemiz Sinan Ceyhan’ın da katkılarıyla Didim Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik için Didim’e gelen 29 öğrenci ve hocaları Yrd.Doç Dr. Kutluğ Savaşır ile birlikte ilk  olarak şekerden marketini yapacakları Apollon Tapınağı'nı gezdiler.  Apollon Tapınağı hakkında turizm rehberi Mahmut Nacar'dan bilgi alan öğrenciler ve aldıkları bilgileri notlarına eklediler. Bir hayali gerçekleştirmek için burada olduklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç Dr Kutluğ Savaşır ortaya çıkan çalışmanın bir sanat eseri olduğunun altını çizdi.

Daha önce 3 çalışma yaptıklarını bunlara örnek olarak Dubai  Burj Halife, İstanbul Ayasofya, Muğla Saat Kulesi ve Moaulus'un mezarı olduğunu belirten Savaşır, yaptıkları eserleri mimarlar odasında sergilediklerini bu yapacakları şekerden Apollon Tapınagı Maketinin de Didim’in en güzel yerinde sergilenebileceğini belirtti. Apollon Tapınağı gezisi sonrası, yapacakları maket için Didim Belediyesi meclis toplantı salonuna sunum yapmak için gelen öğrenciler, Belediye Başkanımız A Deniz Atabay ile bir araya geldiler.

Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay’a sunum yapan öğrencileri, Şekerden maket yapmak için izleyecekleri yolu anlattılar.

Bilimsel çalışmalar için üniversite öğrencileri ile bir araya gelmenin çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanımız A Deniz Atabay; “hepinize burada olduğunuz için teşekkür ediyor, ortaya çıkacak eseri sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.





Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 10:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472