banner488

Başkan Yiğit “Gelişmek İçin Fedakarlık Göze Alınmalıdır”

Eğitim Bir Sen Aydın Şubesi önceki gün ADÜ Restaurantta Genişletilmiş İl Divan Toplantısı düzenledi.

Başkan Yiğit “Gelişmek İçin Fedakarlık Göze Alınmalıdır”
banner496
 Büyük bir katılımla gerçekleşen toplantıda Şube Başkanı İsmail Yiğit açılış konuşması yaptı.

Eğitim Bir Sen Aydın Şube Başkanı İsmail Yiğit şunları dile getirdi “Muhammed İkbal’in harikulade benzetmesiyle, hedefsiz kişi sıkıntıların, zorlukların basıncıyla elmas olan olgun kişinin aksine ancak kömür kalır. Sonra da aslımız aynı olduğu halde o niye elmas bense kömür diye şikâyet eder. Dolayısıyla gelişme, değişme ve başarma arzusu taşıyan insanlar hedefleri için fedakârlığı göze almak zorundadır.

Bizler Eğitim Bir Sen ailesi olarak kömürle elmasın mücadelesini vermeye çalışan sessiz bir çoğunluğuz. Sessizliğimiz tevazuumuzdan gücümüz ise değerlerimiz ve haklılığımızdandır. Bizim sendikacılık anlayışımızda makamlar gelir geçer, baki kalan insanlıktır. İnsan olmanın erdemini biz makamlarımızla değil birlik ve beraberliğimizdeki riyasız sadakatle ölçeriz. Hepimiz biriz kardeşiz,  yok birbirimizden farkımız. Bizim farkımız mazlumun ve ezilenin yanında gözyaşını ruhuna akıtan sessiz çoğunluk oluşumuzdadır.

Bu ülke nice kırılma noktaları ve nice uçurumların kıyısından bu ruhla kurtulmuşken karanlık odakların ellerini bir bir bu ülkenin güzel insanları kırmıştır. Böyleyken düşünmek lazım beraberlik için illa uçurumların korkusunu mu teneffüs etmeliyiz?

Sosyolojik açılımlar, felsefi yaklaşımlar tarihsel çıkarımlar hiçbir zaman milletimizin tam manasıyla analizini yapamamıştır. Ancak bizi en doğru ifade eden gerçek, fahrikâinat efendimizin veda hutbesinde belirttiği gibi "Ey insanlar! "Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdemin çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana Arap olmayanında Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allahtan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız  Ondan en çok korkanınızdır. "

Kâinatın bile özünde varolan dayanışmadan örnek almalıdır insan. Arıların bal yapışından karıncaların kuşların yuva yapışına, maddenin özündeki atomun protonu nötronu arasındaki eşsiz uyuma, güneş sisteminde ki bir mikron bile sapmayan dönüş hızı ve şekline bakarak insanın ne çok alacağı ibret vardır. Çarkların her bir dişlisi bir diğer dişliyle buluşuncaya kadar gösterdiği gayret ve azami organizasyon bizim işlerimizde örnektir.

Bu sebeple önce inancımız sonra siz değerli çalışma arkadaşlarımın üstün gayretleriyle bu davada çok mesafeler kaydedeceğimize inancım sonsuzdur.

Bizim şiarımız tepeden inme emirlerle yönetilen sendika değil meşveret usulü, tabanına kulak veren istekleri dinleyip yerinde tespit eden sendika olmaktır. Öyle ki bugün burada oluşumuz ve her fırsatta sürekli olarak gerçekleştireceğimiz toplantılarımız bunun işaretidir. Buradan çıktığımızda hepimiz sorumluluk alanlarımızda okul birey üyelerimizin ağzından arzu ve şikâyetlerini dinleyip bunu bir silsile ile çözüm merkezlerine ulaştırma gayretinde olacağımız gerekir. Her bir yönetimimiz sırtındaki yükün farkında olup önüne üye formu uzattığımız her bir çalışanın yüküne talip olduğunun farkındadır. Bizler yalnız eğitim çalışanlarının sorunlarını değil mesleki ve kültürel gelişimlerini de sağlayacak çalışmalara imza atmalıyız.

Çalışanlarımız, madden ve manen yaptıkları işlerden doyum almış en azından birlikteliğin ve yalnız kalmamanın rahatlığını içinde hissetmiş olmalıdır.

Bu Yıl İçinde 1.111.111 Hedefine Ulaşmalıyız

Hepimiz bir takım kişisel gelişim kitapları okumuşuzdur. Neden kişisel gelişim? Çünkü kişi gelişirse toplum gelişir. Bunlardan birinde bir adam der ki “Sıradan insanların hırs ve hevesleri, büyük insanların ise idealleri vardır.” Bir başkası “Kişinin hayatı düşünün rengine boyanmıştır.” Hangisine bakarsanız bakın hepsi olumlu düşünme ve hedefi olmaktan bahseder.  Bizler bir hayal ve ideal peşinde koşan seçkin insanlarız. Evet, bir hayalimiz, bir idealimiz var: İdealimiz, insanlık onurunun varabileceği son noktaya varmaktır. Bugün Allah rızası için bir mazlumun daha yanında durmaktır. Bu şekilde düş sarmalımızı genişletip varoluşumuzun hazzına varmaktır. Bunun içindir ki fedakarlığımızı artırmalıyız. Bunun içindir ki kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Bunun içindir ki sayımızı artırmalıyız. Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın ifade ettiği gibi, bu yıl içinde 1.111.111 hedefine ulaşmalıyız. Bu uğurda mücadele edecek bir tek kişinin varlığı, bu davaya omuz verecek bir tek kişinin sayısının artması bizim için bu dünyada kazanılabilecek en güzel payelerden olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 08:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472