banner488

Başbakandan terörist yetiştiren okulların listesini istedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan’dan Türkiye’de terörist, anarşist ve vatan haini yetiştiren okulların listesini açıklamasını istedi.

Başbakandan terörist yetiştiren okulların listesini istedi
banner496

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sundu. Başbakan Recep Tayip Erdoğün’ın Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada;  “… Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız, anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız. Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız…”  sözüne karşılık olarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplanmasını isteği 4 soru yöneltti. Tezcan, Başbakan’dan Türkiye’deki terörist, anarşist ve vatan haini yetiştiren okulların isimlerini açıklamasını talep etti.

Bülent Tezcan TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçesinde şöyle Venüsbet dedi:

 “…Başbakan bu sözleriyle Türk eğitim kurumları arasında açıkça ayrım yapmış, imam hatip okullarını diğerlerinden daha değerli gördüğünü ifade etmiştir. Terörist ve vatan haini olmayı, mezun olunan eğitim kurumlarına bağlamış, imam hatip okullarının dışındaki okulları potansiyel suçlu yetiştirme kurumları olarak göstermiştir.

Bu çerçevede;

1- Sayın Başbakanın tespitlerine göre Türkiye’de terörist, anarşist ve vatan haini yetiştiren okulları hangileridir?

2- Devlet kayıtlarına göre yakalanan teröristlerin mezun oldukları eğitim kurumlarına göre bir tasnif ve arşivleme yapılmış mıdır? Yapılmış ise sonuç nedir?

3- Başbakana göre terörü sona erdirmenin yolu herkesi imam hatip okulu mezunu yapmaktan mı geçmektedir?

4- Hükümetin bundan sonraki terörle mücadele konsepti, tüm okulları imam hatip okuluna çevirmek mi olacaktır?

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını dilerim.


Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2012, 01:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472