banner488

Aydınlılar sandığa akın etti

Aydın halkı 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde genç, yaşlı, engelli demeden sandığa akın etti. Oy kullanma sırasında üzücü olaylar yaşansa da Aydın halkı vatandaşlık dersi verdi.

Aydınlılar sandığa akın etti
banner496
 Seçime Yürek Dayanmadı

Efeler İlçesi Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda oy kullanan vatandaş kalp krizi geçirdi.            

Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu 2009 no’lu sandıkta oy kullanan 51 yaşındaki Dilek Mertcan oyunu kullandıktan sonra aniden fenalaştı. Oy kullanmaya kızıyla birlikte gelen Mertcan kızı ve diğer vatandaşların yardımıyla ambulansa taşındı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan 51 yaşındaki Dilek Mertcan’ın kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı olduğu öğrenildi. Mertcan ambulansla Atatürk Devlet Hastanesine hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Ayyıldız Oyunu Kullandı

Aydın Valisi Erol Ayyıldız oyunu Efeler İlçesi Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda kullandı.

Oy kullanmaya kurmaylarıyla gelen Vali Ayyıldız oyunu 2011 no’lu sandıkta kullandı. Seçimlerde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve bir aksaklık olmadığını belirten Ayyıldız seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Baydar “İnşallah 4 Yıl Boyunca Bir Daha Seçim Yapmayız”

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar oyunu Efeler Cumhuriyet İlkokulu 2134 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullanmaya eşi Nilüfer Baydar ve kızı Jülide Deniz Baydar ile birlikte gelen Metin Lütfi Baydar oy kullanma işlemi sonucu değerlendirmede bulundu. Baydar değerlendirmesinde “ Artık milletin iradesine saygı duymak gerektiğine inanıyorum. İnşallah 4 yıl boyunca bir daha seçim yapmayacağımız bir sürecin başlangıcı olur. Bu güne kadar erken seçim vatana ihanettir diyenlerin erken seçim istemelerini gülünç olarak karşılıyorum. Eğer sandıktan bir uzlaşma kültürü sonucu çıkacaksa tüm partilerin buna uyması gerektiği düşüncesindeyim. Bundan sonraki süreçte hedefimiz Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıyabilecek, vatandaş arasında ayrımcılığı bitirecek, herkesi kucaklayacak, dayanışma duygusunu yaratacak ve herkesin bir arada olacağı bir Türkiye yaratmaktır. Bunu çok önemsiyorum. Sandık güvenliğinin sağlanması için 600 bine yakın partilimizi görevlendirdik. Gereken önlemi bizler de almaya çalışıyoruz. Sonucu hep beraber göreceğiz. Aydınımıza ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Erdem “Türkiye İnşallah Bu Seçimler İle İstikrarı Yakalayacaktır”

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Erdem de, oyunu eşi Füsun Erdem ile birlikte Efeler ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda kullandı.  AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve partililerle birlikte Efeler ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1252 numaralı sandıkta oyunu kullanan Erdem, “Ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için hayırlı uğurlu olsun. Türkiye inşallah bu seçimler ile istikrarı yakalayacaktır. Aydın için bütün teşkilatımız ile birlikte çok iyi bir çalışma yaptık. Yine seçim sürecinde devletin güvenlik kurumları bu dönemi büyük bir hassasiyetle koordine etti. Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm devlet görevlilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bugün de sağ salim seçimi gerçekleştirir ve hayırlı bir sonuç alırız. Ülkemize ve Aydınımıza hayırlı olsun. İnşallah bu akşam güzel bir sonuç alacağız. Tahmin ediyorum ki ülkede istikrar kazanacak ve halkımızı istikrarın devamını isteyecek ve sandıktan da böyle bir kararın çıkacağına inanıyorum. Bu seçim parti meselesinden öte Türkiye’nin geleceğini açısından ne kadar önemli bir seçim olduğunu halkımız fark etti. Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi, yolunda istikrarla yürümesi devam edecektir” dedi.

Özakcan, “Türkiye’nin Koalisyonlarla Yönetilmeye De İhtiyacı Var”

Aydın Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı.

Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, vatandaşlık görevini yerine getirerek Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde ailesiyle birlikte sandık başına gitti. Burada oyunu kullanan Başkan Özakcan, seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçim’lerinin vatana, millete hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Özakcan, “Bu seçim erken gelen seçim değil, 7 Haziran seçimlerinin yenilenmesidir. Aslında 7 Haziran’da milli irade tecelli etti. Ülkemizin koalisyon yapısıyla yönetilmesine yönelik bir parlamento oluşması sonucu ortaya çıktı. Bu seçimlerde de çok farklı bir sonuç olacağını tahmin etmiyorum. Türkiye’nin koalisyonlarla yönetilmeye de ihtiyacı var. Derinleşen cepheleşme, çatışma ortamından kurtulması için uzlaşma kültürünün gelişmesine, demokrasinin gelişmesine ihtiyacımız var. Bu da ancak koalisyonlarla daha sağlıklı daha doğru ve iyi bir şekilde gerçekleşir. Batı ülkelerine baktığımız zaman %80’inde yıllardır koalisyonlarla yönetilen bir yapı sahip. O ülkeler demokrasilerini de geliştiriyor, ekonomilerini de güçlendiriyor ve daha huzurlu barış için de ekonomisi iyileşmiş mutlu bir toplum yaratıyorlar. Koalisyondan kaçarak koalisyon olmasın diye seçimlere gitmemenin bana göre pek bir mantığı yok diye düşünüyorum. Tabi demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak için buradayız” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 20:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472