banner488

Aydının İkinci Külliyesi Zincirli Han Bugün Yeniden İhaleye Çıkacak.

Aydın Merkez Efeler İlçesin de tarihi Zincirli Han'ın kiralama ve işletme ihalesi bugün Vakıflar Aydın Bölge Müdürlüğünde yeniden yapılacak.

Aydının İkinci Külliyesi Zincirli Han Bugün Yeniden İhaleye Çıkacak.
banner269
 Daha önce 8 Eylül de ihaleye çıkan ve en fazla teklifi veren Aydın Büyükşehir Belediyesine ihale edilmesi beklenen ancak Başbakanlıktan onay gelmemesi gerekçesiyle iptal edilen ihale bugün saat 14.30 da yeniden ihaleye çıkacak.

Halk arasında Zincirli han olarak bilinen Nasuh paşa hanı' Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yapılan yenileme sonucunda 1700 lü yılların başında inşa edilen Zincirli Han,   aslına sadık kalınarak, 51 oda, bir restoran ve 60 yatak kapasitesine sahip iç avlusuyla beraber Aydın'ın ikinci külliyesi olarak Turizm'e hizmet verecek

Butik otel ve yurt olarak da kullanılmaya müsait Zincirli Han ile Batı Gazi Bulvarı arasındaki arsası da ihale kapsamında.

.Aslına uygun şekilde restore edilerek kent yaşamına kazandırılan Zincirli Han, toplu açılış için Aydın'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmıştı.

Geçtiğimiz 8 Eylül Salı günü Aydın Büyükşehir belediyesinin teklif ettiği Zincirli Han'ın 21bin beş yüz TL aylık kira bedeli üzerinden ihaleye çıkarılarak Başbakanlıktan onay beklendiği halde onay verilmemesi yüzünden ilk ihale iptal edilmişti.

Tarihi hanın konaklama veya turizm gibi çok değişik amaçlarla kullanılabilecek nitelikte ve tarihi ipek yolu üzerinde yer alan Han 2886 sayılı ihale yasasının kiralama usulleriyle tüm Türkiye’ye açık katılımla bugün yeniden ihale edilecek.

Büyükşehir belediyesinin de katılması beklenen İhalede en yüksek teklif veren kişi veya kuruluşu tarafından Zincirli Han 300 yıl aradan sonra yeniden Aydın halkının hizmetine nostaljik bir yapı olarak sunulacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 08:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472