banner488

Aydın’da İki Atay Bir Uzunırmak Yokluğu

26 dönem Milletvekili genel seçimleri sonucu resmi olmayan sonuçlara göre Aydın'da iki Atay, bir Uzunırmak TBMM'den mahrum kaldı.

Aydın’da İki Atay Bir Uzunırmak Yokluğu
banner269
 26 dönem Milletvekili genel seçimleri sonucu resmi olmayan sonuçlara göre Aydın'da iki Atay, bir Uzunırmak TBMM'den mahrum kaldı. AK Partili Sadık Atay aday gösterilmediği için CHP'li Fatih Atay ise seçilemediği için 5 ay süren vekillikleri sona erdi. Aydın'dan Meclise giren yeni simalar ise AK partili Mustafa Savaş ile MHP'li Deniz Debboylu olurken Mehmet Erdem ise 5 aylık aradan sonra yeniden Meclise gitti. 26. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti Meclisteki vekil sayısını 58 kişi, CHP ise 2 kişi arttırdı. Seçimin en çok kaybedeniyse 39 vekil sayısı ile MHP oldu.

7 Haziran seçimlerinde AK Parti 258, CHP 132, MHP ise 80 vekil çıkarmıştı. 1 Kasım seçimleri için YSK'ya verilen listede partiler değişikliğe gitti, AK Parti'den 53, CHP'den 3, MHP'den 6 isim yeni listelerde yer almadı. MHP'nin 1. Sıra adayı Ali Uzunırmak yaklaşık 20 yıl ardan sonra ilk defa listede yer almazken yerine Deniz Depboylu getirildi, AK Parti'de de 1. Sıra adayı Sadık Atay'a listede yer verilmedi. 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen Mehmet Erdem Sadık Atay'ın yerine Listede yerini aldı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 20:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472