banner488

Aydın’a Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Müjdesi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, boşlatılan Aydın Arkeoloji Müzesi’nin “Adnan Menderes Demokrasi Müzesi”ne dönüştürülmesi çalışmalarının başlayacağını müjdeledi.

Aydın’a Adnan Menderes Demokrasi Müzesi Müjdesi
banner269

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi çalışmalarının sonuçlanma aşamasına geldiğini belirten Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yaptığı açıklamada; “Demokrasi Şehidimiz ve Rahmetli Hemşerimiz Başvekil Adnan Menderes'in aziz hatırasını şanına yakışır şekilde yaşatmak üzere "Adnan Menderes Demokrasi Müzesi"  adıyla bir müze kurulması önerimizi Sayın Başbakanımız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'na Aydın ziyaretlerinde esnasında arz etmiştik. Önerimizi olumlu bulan Sayın Başbakanımızın gerekli talimatları vermesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aydın Valiliği arasında gereken yazışmalar yapılmaktadır.

Sürecin takibi açısından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarımıza, Kültür ve Turizm eski Bakanımız Sayın Atilla Koç ile birlikte yaptığımız ziyarette "Adnan Menderes Demokrasi Müzesi"  konusunu detaylı bir şekilde görüştük ve 19 Şubat 2015 Perşembe günü Bakanlıktan bir heyetin Aydın’a gelmesi konusunda mutabakat sağladık. Perşembe günü bakanlık heyetinin Aydın’a gelmesiyle çalışmalara hız verilecek ve  boşaltılan  Aydın Arkeoloji Müzesi'nin bulunduğu bina yeniden ele alınarak "Adnan Menderes Demokrasi Müzesi" nin yapımına başlanacak ve müze kısa süre içinde hizmete girecektir.”


Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 12:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472