banner488

Aydın Chp İl Başkanı Hikmet Saatci, “Oylarımızı Koruduk”

1 Kasım seçimlerinin sonuçlarının belli olmasının ardından CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatci, Aydın ve Türkiye genelindeki seçim değerlendirmesini yaptı.

Aydın Chp İl Başkanı Hikmet Saatci, “Oylarımızı Koruduk”
banner269
 1 Kasım Pazar günü Türkiye’de yaşana seçim sonucunda Aydın Cumhuriyet Halk Partisi’nin az da olsa oylarında artış olduğunu vurgulayan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatci, “Almış olduğumuz oylar bizim için yeterli değildi. Daha iyisini yapmak için örgütsel bazda baktığımız da örgütlerimiz ve belediye çalışanlarımızla beraber canla başla çalışmalarımızı yürüttük. Karşılığında da belirli miktarda oy artışı oldu. Seçim de yarışa giren diğer partilerde de büyük bir düşüş söz konusuydu. Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokrasi Partisi’nde de oy kaybı yaşandı. Bunları irdelediğimizde bu iki parti’de düşüşlerin tamimiyle Adalet ve Kalkınma Partisi’ne gittiğini görmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran’da aldığı oylarını korumuş ve bir miktarda olsa arttırmıştır. Bu da muhtemelen yeni seçmenlerden ya da daha önce sandığa gitmeyenlerden aldığımız oylar olduğumuzu düşünmekteyiz. Diğer partilerden bizlere neden oy gelmediğini şimdiden irdeleyelim ki bir daha ki seçimlerde daha başarılı olalım” diye konuştu.

“7 Haziran Seçimlerinde Halk Koalisyon İstemişti”

Türkiye geneline baktığında istenilen tabloya ulaşamadıklarını belirten Başkan Saatci, “Aydın’da da olduğu gibi Türkiye genelinde de Cumhuriyet Halk Partisi oylarını korumuş ve bir miktar da arttırmıştır. İstediğimiz düzeyde olmasa da bu böyledir. Türkiye’ye bakıldığında Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokrasi Partisi’nin de oylarının düşmüş olduğu görülüyor. Tabloya bakıldığında oyların çoğu Aydın’daki gibi Adalet ve Kalkınma Partisi’ne gitmiş görünmekte. Genel merkezimiz bu konuyla ilgili olarak bir çalışma yapacaktır. Sandıktan çıkan sonuçlardan elbette mutlu değiliz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz de iktidar olmak isterdik ama olamadık. Halkın teveccühü budur. Şunu söylemeden geçemeyeceğim. 7 Haziran seçimlerinde halkımız Adalet ve Kalkınma Partisi’ne iktidarı vermemiş ortaklaşa koalisyon yapın diyerek hayır demişti. Cumhuriyet Halk Partisi dışında kalan diğer iki muhalefet partisi halkın bu mesajını almadı. Bugün sonuçlarında görüyoruz ki halktan mesajını almayanlar büyük bir erozyona uğramışlardır” şeklinde konuştu.

“Devlet Ve Akp İle Seçim Yarışına Girdik”

7 Haziran seçimlerinde dört milletvekili çıkartırken, 1 Kasım seçimlerinde bunun üçe düşmesinden üzüntü duyduklarını belirten Başkan Saatci, “Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi’yle mücadeleden ziyade bugün devletle seçimde yarışır hale geldik. Haklı bir seçim değildi. Çünkü Cumhurbaşkanım ve Bürokratlarla seçim yarışına girdik. Adaletli bir seçim olduğuna inanmıyoruz. Gerçekten adaletli bir seçim olsa geçmiş yıllara göre biz yine burada daha başarılı olur ve dört olan milletvekilimizi beş’e çıkarmanın hesaplarını yapardık. Bir daha ki seçimlerde bunun telafisini yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 15:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472