banner488

Aydın Büyükşehir Belediyesi Uyardı, Valilik İhaleyi İptal Etti

Danıştay'ın bu kararı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin uyarısı üzerine Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 36 adet jeotermal saha için yapılacak ihale iptal edildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Uyardı, Valilik İhaleyi İptal Etti
banner269

Danıştay'ın bu kararı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin uyarısı üzerine Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 36 adet jeotermal saha için yapılacak ihale iptal edildi.

Danıştay, Aydın Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu 557 davada, Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun İl Özel İdaresine ait mallarla ilgili yapmış olduğu dağıtımın hukuka uygun olmadığını belirterek iptal kararı vermişti. Danıştay'ın bu kararı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin uyarısı üzerine Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca Aydın İl genelinde bulunan 36 adet Jeotermal Saha için yapılacak ihale iptal edildi.

Aydın Valiliğinden, Aydın Büyükşehir Belediyesine gönderilen yazıda(ek-1) , "Mülga İl Özel İdaresine ait iken, Aydın Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun 80 nolu kararı ile "haklar " listesinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına Devri yapılan ruhsatların, Başkanlığımızca 07.07.2015 tarihinde yapılacak olan jeotermal kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsatlarına İlişkin ihaleleri, ilgi yazınızdaki Danıştay kararları (Bozma yönünde alınan) ve Başkanlığımız hukuk biriminin verdiği 03.07.2015 tarih ve 7836 sayılı görüşleri göz önünde bulundurularak Valilik Makamının 07.07.2015 tarihli ve 7899 sayılı olurları ile iptal edilmiştir" denildi.

Aydın BŞB Çevre Ve İnsan Sağlığı İçinde Uyarısını Yapmıştı

Aydın Büyükşehir Belediyesi  ihaleye çıkacak olan 36 Jeotermal Saha’nın  çevre ve insan sağlığına da ciddi zararlar verebileceğini  belirtmişti. Aydın Büyükşehir Belediyesi  konu ile ilgili kamuoyuna yaptığı yazılı açıklamada, “İhaleye  çıkılacak jeotermal alanlar ağırlıklı olarak  zeytin tarımının yapıldığı bölgelerde. Bu  bölgelerdeki zeytin üretiminin ve tarımsal alanların  bu tesislerden olumsuz etkileneceği aşikardır. Özellikle Ziraat Odaları, Jeotermal tesislerin  bor içeriği yüksek suları tarımsal alanlar ve çevreye enjekte etmesi ile Aydın tarımının özellikle de incir üretiminin bitme noktasına yaklaştığına dikkat çekmişti. Aydın Tabipler Odası da  Jeotermal tesislerinden çıkan ağır metalli suların tarımsal sulamada kullanılması ile Aydındaki kanser vakalarında son yıllarda artış olduğunu belirtmişti. Aydın’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı bizler için her şeyden önce gelmektedir. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan bu yanlış uygulamaya karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı Aydın kamuoyuyla paylaşırız”  ifadelerini kullanmıştı.

 


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 10:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472