banner488

Ay-Siad Aydın'ın Yeni Gücü Olmaya Hazır

Aydın Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AY-SİAD) düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile iş dünyasının sorunlarını ve çözüm yollarını tartıştı.

Ay-Siad Aydın'ın Yeni Gücü Olmaya Hazır
banner496
 Efeler Gar Park Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya AYSİAD Yönetimi üyeleri, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çiçek demir, Efeler İlçe Başkanı Serdar Yurt, MHP Milletvekili adayları Deniz Depboylu, Hüsniye Kozan, Ahmet Özhan katıldı.

ANKARA LOBİSİ OLUŞTURULMALI

AY-SİAD olarak katma değerini artırmış, istihdam olanaklarını ve ihracat miktarını yükseltmiş, yoğun sanayiye ve gelişmiş hizmet sektörüne sahip, eğitim ve sağlık altyapısını güçlendirmiş, dünyaca tanınan bir turizm markası haline gelmiş, kültürünü ve tarihini koruyarak geliştiren bir Aydın hayal ettiklerini söyleyerek sözlerine başlayan AY-SİAD Başkanı Özen Gündüz “ Bizler Bunun için mevcut kıt kaynaklarımızın doğru ve etkin şekilde kullanılması ve yönlendirilmesinin AY-SİAD olarak takipçisiyiz, olmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda siyasetçilerden beklentimiz de şudur; Bölgesel ve iller arası rekabette gücünü ve reflekslerini kaybetmiş Aydın ilimizin, bir an önce Ankara lobisinin oluşturulması, teşvik ve yatırım sıralamasında hak ettiği yere gelme mücadelesinin samimice verilmesi, Ankara'da sesi duyulan ve sektörel hakları korunan bir Marka Şehir Aydın beklentimizin karşılanmasıdır. Aydın'ın ticari hayatına yeni bir yön vermek ve mukaddesatlarını her türlü ticaretin üstünde tutan işadamlarımızı bir araya getirmek öncelikli amaç ve gayemizdir” şeklinde konuştu.

OYLARINIZI VE DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ

İş ve siyaset dünyasının birbiriyle bağlantılı olduğuna vurgu yapan MHP İl Başkanı Cem Akbudak, “Aydın ve Türkiye ekonomisinin gelişmesi için mücadeleden vazgeçmeyin. Bu yolda MHP olarak biz de her zaman destekçiniz olacağız. Sizlerin projelerinin hayata geçirilmesi için çalışacağız. Bugün 13 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin hangi iş dünyasının desteğiyle bugünlere geldiğini, hangi iş dünyasıyla altyapısını oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. İnşallah AYSİAD topluluğu da Aydın’da MHP’nin altyapısını oluşturur. Siyasetin nasıl yapıldığını iş dünyası ve siyasetin nasıl entegre olduğunu gösterirsiniz. 1 Kasım’da da oylarınızı ve desteğinizi bekliyoruz” dedi.

MHP İKTİDARI EĞİTİMCİLERLE YAN YANA ÇALIŞACAK

Aydında ki işsizlik sorunu olduğunu dile getiren Depboylu; “Herkes bir iş ararken devlet işi arıyor. Neden? İktidar Aydınlı işadamına yatırım imkânı sunmadı ki! Ama bu arada bakıyoruz bizim sanayicimizde ticaretle uğraşan kardeşimde ya da daha farklı sektörlerde hizmet veren arkadaşlarımızda ara eleman eksikliğinden şikâyetçi. Aydın’da meslek liselerine de yeterince önem verilmedi. Sanayicinin talep ettiği elemanı sen okulda yetiştiriyorsan eğitimde doğru rotadasın demektir. Bu anlamda Aydın’da son 13 yılda eğitimde yok olup gitmiştir. Milli eğitimde hiçbir zaman herhangi bir sektöre dönüp hangi alanlarda eleman açığı var diye de sorulmamıştır. MHP iktidarında sektörler eğitimcilerle yanyana çalışacak ”ifadelerini kullandı. Toplantı sektör temsilcilerinin sorularını milletvekili adaylarına sormaları ve yeni üyelerin tanıtımı ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015, 10:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472