banner488

"Atatürk'ün TBMM’de Okuduğu Nutuk'u İdrak Etmekte Yarar Var"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi Gençlik Kolları, Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk eserinin yazılışını 88. Yılını düzenlediği basın toplantısı ile kutladı.

banner269
 Toplantı öncesi Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın Nutku daha iyi anlaması, idrak etmesi ve ülkede birleştirici bir etki yaratması gerektiğini ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi Başkanı Günver Güneş, “Nutuk hepinizin bildiği gibi, tarihi yapan kişinin, halkına yaptığı işlerin hesap verir nitelikte tarihi belgedir. Kendi anılarından oluşturduğu bu metin hiç şüphesiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin kuruluş özetidir. Bu anlamda Türkiye’de ilk olduğu gibi Dünya’da da bir ilktir. Yaşadığımız olaylar gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti’nde neler olup bittiğini doğru olarak anlayabilmemiz için Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’de okuduğu Nutuk’u idrak etmekte yarar var” dedi.

“Ulusun Ve Gelecek Kuşakların Dikkatli Ve Uyanık Olma”

Cumhuriyet' in yılmaz bekçileri Ata’nın mirası olan Nutuk' un izinde olduklarını söyleyen (ADD) Gençlik Kolları Başkanı Fülden Özdemir, “Nutuk 1919' da Atatürk' ün Samsun'dan çıkışından 1927 yılına kadar olan dönemi 400' e yakın belgeyle Milli Mücadeleyi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nin kuruluşunu anlatan bir belgesel tarih anlatımıdır. Atatürk 1927' de Nutuk' u söyleyerek tarihin anlaşılmasına yardımcı olmak istemiş, ulusal varlığımız için önemli gördüğü konularda ulusun ve gelecek kuşakların dikkatli ve uyanık olmalarını sağlamak istemiştir. 1919 Mayısının 19. günü Samsun' a çıktığını söylemiş ve o günlerin tablosunu içinde bulunulan siyasi ve toplumsal durumun perişanlığını, yoksulluğunu, iç düşmanları, bölücü, isyancı dernekleri anlatmıştır” şeklinde konuştu.

“Ulusu Kirli Oyunlarla Bölmek İstiyorlar”

Atatürk devrim ve ilkelerine karşı açık ve kapalı saldırılar ile iç ve dış tehlikelere, tehditlere, saldırılara ve planlara karşı Türk gençliğinin daima hazırlıklı olduğunu, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmak durumunda olduklarını ifade eden Başkan Özdemir, “Bizler bugün Mustafa Kemal Atatürk' ün Cumhuriyet'i muhafaza ve müdafaa etmekle görevlendirdiği Türk gençliği olmanın bilinciyle buradayız. Ulusumuzu kirli oyunlarıyla bölmek isteyen Batı emperyalizmine karşı Atamızdan miras kalan Gençliğe Hitabe yüreğimizde, inançla, damarlarımızdaki asil kanda olan mevcut kudretle, yobaza, din sömürücüye karşı mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Nutuk’un dinlenmesinin ardından gençlerin Ata’ya yanıtıyla program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 13:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472