banner488

ASKİ Didim’de çalışmalarını tamamladı

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü güzide ilçelerimizden Didim için yürüttüğü dev alt yapı projelerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyor

ASKİ Didim’de çalışmalarını tamamladı
banner496

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü güzide ilçelerimizden Didim için yürüttüğü dev alt yapı projelerini birer birer hayata geçirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Ocak ayında başlattığı Didim seli engelleme çalışmaları kapsamında sürdürülen İnönü ve Adnan Menderes Bulvarı, Avcılar çukuru Oteller Bölgesi, Limanyolu üzeri, Hastane ve Sanayi bölgesi ile Altınkum’da yağmursuyu ve kanalizasyon yenileme ve yapım çalışmalarını tamamlandı. Son adım olarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürütülen çalışmalarında tamamlanmasıyla ilçe için su baskınları geçmişte kalacak.

Cumhuriyet Caddesi Tamamlanıyor

Cumhuriyet Caddesi’nde sürdürülen tek güzergâh iki hat çalışması kapsamında yapılan 815 metre kanalizasyon ve 815 metre yağmur suyu hattı çalışması ile toplamda 1630 metre uzunluğunda boru döşeyen ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri çalışmalarda sona geldi. Çalışmaların tamamlanmasıyla en işlek caddelerden olan Cumhuriyet Caddesinde her yağmurda yaşlanan su birikintisi ve taşkının önlenmesi hedefleniyor.

Altınkum Ve Avcılar Çukuru Çalışmalarında Son Durum

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri bir yandan çalışmaları sürdürürken diğer yandan bölgenin hassasiyetlerine uyum sağlamaya çalışıyor. Turistik bölge olması nedeni ve yasal prosedürler gereği çalışmalarını kısıtlı olarak sürdüren ve kimi yerlerde durdurmak zorunda kalması sebebiyle birçok proje turizm sezonunun bitişiyle başlayacak. Altınkum ve Avcılar çukurunda son olarak yapılan 475 metre kanalizasyon hattı çalışması ile faaliyetler noktalanmıştı. Bu iki mevkii için toplamda 1600 metrelik yağmur suyu hattı ihalesi yapıldı ancak turizm sezonu sebebiyle çalışmalar sezon sonrasında kaldı.

İçme Suyu En Hassas Konu

İçme suyu konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Yaz aylarında etkisini iyice hissettiren içme suyu sorunları için yeni kuyular açılmaya devam ediyor. Depolar temizlenip hatlar genişletiliyor. Su debisi gün geçtikçe canlandırılarak ihtiyaçlar karşılanıyor. 3’ü Didim ve 3 tane de güzide beldesi Akbük’te olmak üzere toplamda 6 kuyu çalışmalar çerçevesinde yeniden canlandırıldı. Öte yandan 4 kuyu daha  açılacak olan ilçede içme suyu sorunu uzunca bir zaman rafa kalkacak. İçme suyu depolarında da çalışmalarını tamamlayan ekipler bakımı yapılmamış tek kuyu bırakmadı.




Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2015, 10:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472