banner488

FETÖ’nün Çine’deki Çatı Yapılanması Davasında Tahliye Sayısı 8'e Çıktı

FETÖ’nün Çine’deki Çatı Yapılanması Davasında Tahliye Sayısı 8'e Çıktı
banner269
Aydın’da yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında aralarında iş adamlarının da bulunduğu 33 sanıklı çatı yapılanması davasında verilen ara kararla toplam 8 sanık tahliye edildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen örgütün Çine’deki çatı yapılanmasının ifade işlemleri tamamlandı. Aydın Gençlik Merkezi Şehit Fethi Sekin Tiyatro ve Konferans Salonu’nda 26’si tutuklu 33 sanıklı davanın ilk duruşmasında ara karar açıklandı. Mahkeme Başkanı, tutuklu ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanıklar ve sanıkların avukatlarının hazır bulunduğu duruşma salonunda verilen ara kararı sanıkların yüzüne okudu.

Alınan bilgiye göre; Açıklanan ara karar doğrultusunda soruşturma kapsamında itirafçı olan ve Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanan bir çok isim tutuklu kaldıkları, mevcut delil ve sağlık durumları değerlendirilen sanıklar Ali Rıza Akdağ, Mehmet Akdağ, Mustafa Yörük, Erdal Aksel, Fevzi Kapankaya, Ramazan Gencel, Fikret Köseler ve Ali Akdeniz’in tahliyesine, diğer 18 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildiği, duruşmanın 20 Kasım 2017 tarihine ertelendiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 16:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472