banner488

Uzunırmak, Akçaova’da esti gürledi

Akçaova ziyaretinde kapalı pazaryerindeki halka mikrofonla seslenerek konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, önemli hususlara dikkat çekti.

Uzunırmak, Akçaova’da esti gürledi
banner496
Konuşmasında, 2014 Yerel Seçimleri’nin Çine, Aydın ve ülkemiz için çok önemli olduğuna değinen Uzunırmak,  Hükümet’in çıkardığı Büyükşehir yasası sonrası Aydın’ın Büyükşehir olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de son gelişen hadiseler sonrası bu yerel seçimlerin önemi çok farklı bir yere taşınmıştır.” dedi.


Esnaf ziyaretleri ve halk ile buluşmasından sonra seçim otobüsündeki mikrofon ile Akçaova Pazaryeri çevresinde toplanan halka seslenen Uzunırmak, “TV’lerde her gün çıkan haberler, yorumlar maksatlı ve kasıtlı olanların dışında demokrasi ile yönetilen bir ülke için endişe verecek noktaya gelmiştir. İktidar kendini koruyabilmek için hiçbir demokraside olmayacak ve hatta ihtilal rejimlerinde bile söz konusu olmayacak vaziyete gelmiştir. Hükümet, 17 Aralık Operasyonları hakkında bunları ortaya çıkaran savcı, hakim, amir, memur ne varsa kulağından tutup atmaktadır.” dedi.

“Ayakkabı kutuları 2014 seçimlerine damgasını vuracak”

”2014 Yerel seçimleri, gelecekte 3 Temel olgu ile anılacaktır“ diyen Uzunırmak, “Birincisi rüşvet ve yolsuzluklara bulaşmış bakan çocukları ve beraberindekilerinin korunduğu, kollandığı, adaletten kaçırıldığı ve ayakkabı kutularının içerisinde Halk Bankası’ndan götürülen milyon dolarların yakalandığı, akrabaların paydaş hale getirilerek eş ve dostun zengin hal ile bilhassa bankalara ödenen faiz miktarlarının bile yüksek olmasının doğurduğu bir sonuç olarak rüşvetlerle, yolsuzluklarla, ayakkabı kutularıyla 2014 seçimlerine damgasını vuracaktır. Birinci önemli olan olay budur.” dedi.

“Özlem Çerçioğlu‘nu eleştirdi”

Konuşmasında Özlem Çerçioğlu’nu da eleştiren Uzunırmak, “Kendisi gelmeyip, Köroğlu gibi Efsanesi gelen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun dağıttığı ve siyasi hayatında 12 senedir hiç uğramadığı köylere dün eleştirdiği bugün icraat noktasına taşıdığı kömür dağıtımlarından, yardım paketi dağıtmaya varıncaya kadar, Aydın Belediyesi’nin bütçesini çarçur eden bir fenomen 2014 yerel seçimlerine damgasını vuracaktır.” şeklinde konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu’nun agresif, dayatmacı ve ‘ben yaptım oldu mantığı’ ile Aydın’ı yönetmekte olduğunun altını çizen Uzunırmak, ”Fakat bu Akçaova’ya, Karakollara’a, Yağcılar’a , Mutaflar’a  ve Topçam’a böyle yansımamaktadır.  Günde bastırdığı 100 Bin gazete ile haftalık olarak Didim’den Karacasu’ya makyaj ile kendisine daha farklı göstermeye çalışmaktadır.  Geçimsiz, beceriksiz ve kabiliyetsizliğini basını yandaş yaparak gizlemeye çalışmaktadır. “ dedi.

“Çerçioğlu, vaat ettiği yatırımları gerçekleştirememiştir”

Çerçioğlu’nun seçildiğinden bu güne kendi partisinden de dahil 6 Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı’nın istifa ettiğine dikkat çeken Uzunırmak, ”Aydın Belediyesi’nin 19 müdürlüğünün 14 tanesi vekaleten yürütülmektedir. Aydın Belediyesi’nin 2 yıldır muhasebesini Ovaeymir Belediyesi’nin mutemeti yürütmektedir. Böyle bir Belediyeyi nasıl Büyükşehir’e emanet edebilirsiniz. Böyle bir Belediye Başkanı, nasıl Büyükşehir’i yönetebilir.  Ama o halka tepeden bakan, dayatmacı ve agresif tutumları ile billboardlarda farklı bir şekilde gösterilmeye çalışılmaktadır. 2009 yılında dağıttığı seçim kitapçığı bizim elimizdedir. Vaat ettiği hiçbir yatırımı gerçekleştirmemekle kalmayıp, 2 tanesi hariç bir tanesini vaat ettiğinden çok farklı bir şekilde gerçekleştirmiştir.” İfadelerini kullandı.

“Aydın’ı yıldız şehir yapmak istiyorum”

Konuşmasında, 'Aydın’ın zulüm ve kandırma düzeninden kurtulması gerekmektedir' diye Uzunırmak, “19 yıldır Aydın siyasetinde olan bir ağabeyiniz ve kardeşiniz olarak, birikim ve tecrübemle Türkiye’de dolaşmadığı çevre ve yurtdışındaki tanıdık vasıta kardeşlerimle Türkiye’nin ve Dünya’nın dikkatini Aydın’a çekip Aydın’ı bir yıldız şehir yapmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“8 bin kişilik iş imkanı yaratacağım”

Alt yapı, üst yapı ve kanalizasyonlarından yollarına varıncaya ve yapı şekillerinin mimarileri ile birlikte ele alınıncaya kadar yeşil alan ve sosyal donatı ile bütünleşen kentsel  şartlara uygun çağdaş bir insanın ruhuna kimliğine ve gözüne hitap edecek kentler Betpipo oluşturmak için göreve talip olduğunu belirten Uzunırmak, “Refahı artan zenginleşen bir Aydın için projelerimiz iştigal alanlarına göre gençlerimiz ve spor alanlarına, kadınlarımız ve çocuklarımızın kreşler ve özürlülere varıncaya kadar yatırımlarımız olacak. 2. Yılımda söz veriyorum 8 bin kişilik iş imkanı yaratacağım. Bundan Çine’deki Akçaova ve köylerimizdeki vatandaşlarımız da yararlanacak.” ifadelerini kullandı.

Bütün yatırımlarımızı teker teker gerçekleştireceğiz”

“2019 seçimlerine giderken istihdam ve iş hacmi 18 ila 20 Bin kişi arasında olacaktır.” diyen Uzunırmak,  “Organize besi ve sera bölgelerinden, jeotermal ve sağlık turizminden, ihtisas üniversiteleri açılmasına, yetiştirdiğimiz tarım ürünlerinin daha fide ve tohumdayken doğru seçilmesinden ucuz yolla elinizden çıkmaması için bütün yatırımları bir zincir halinde oluşması için teker teker gerçekleştireceğiz. “ dedi.

Organize besi bölgelerini çok önemsediğini belirten Uzunırmak, “Çünkü önümüzdeki 5 yıl içerisinde büyükşehir yasasından dolayı evimizin önünde 2-3 buzağıyı bile besleyip büyütmek mümkün olmayacak. Sizlerin girdilerini ucuzlatacak şekilde yem tesislerinden entegre et süt işleme tesislerine varıncaya kadar organize besi bölgelerinde kuracağımız tesisleşme ile kasaba bıçağa verilen hayvanınızın derisi kemiği, sakatatı elinizden çıkıp gitmeyecek. En uç noktalara kadar tesislerde işlenecek ve siz bunlardan faydalanacaksınız.” ifadelerini kullandı.

“Bunlara bir ders vermek gerekmektedir”

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun dayatma ve oldu bittilerle Aydın’ı yönettiğini vurgulayan Uzunırmak, “Bunlara bir ders vermek gerekmektedir. O halka ve kendi partisine bile çok uzaktır. Biz MHP olarak dün Aydın’da, Türk Siyaseti’nde ‘benim de Aydın için bir fikrim, enerjim var bunu sarfetmek istiyorum’ diyen bütün siyasi partilerimizde tecrübesi ve birikimi olan kardeşlerimizi MHP’de toplanmaya ve birleşmeye davet ediyoruz. “ dedi.

“MHP kendisini ispatlamış bir markadır”

Çine’de MHP’nin Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz diyor ki; “Çine’ye imar gerek, imar için Mimar gerek” sözleri ile konuşmasına devam eden Uzunırmak, “Çine’deki adayımız Mehmet Yavuz kardeşimizdir. O’nun ile düzgün şehirleşme gerçekleşektir. Bizler MHP kadroları olarak çok şükür ki Aydın’a, Çine’ye, Akçaova’ya tüm köylerimize varıncaya kadar dünden bugüne kendisini hizmeti ile ispatlamış bir markayız. “ şeklinde açıklamada bulundu.

490 köyün 470’inde çivisi olduğunun altını çizen Uzunırmak, “Ya köy konağıdır, ya sosyal donatıdır, ya köy içi yolların parke döşenmesi ile bir bütün hizmetlerdir. Buna bütün eski muhtarlarımızdan tutun eski valilerimiz ve belediye başkanlarımıza kadar hepsi şahittir. Ben hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden hizmet eden bir milletvekiliyim.” dedi.

“Bizi herkes tanır”

Kendisini Aydın yöresine gelen hizmette birçok kişinin tanıdığına dikkat çeken Uzunırmak, “Bizi Çine Barajı’nın ödeneklerinin çıkartılmasındaki verdiğimiz mücadele ile baraj işçileri bile tanır, bizi Çine Devlet Hastanesi’nin bir an önce bitirilmesi için verdiğimiz mücadele ile hastane çalışanlarından devlet personeline varıncaya kadar hepsi tanır. Bizi eskisi ile yenisi ile köylerimiz için gerçekleştirilen hizmetler ile muhtarlarımız tanır."

Aydın’ı yeniden şekillendirmek ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için Çine’de Mehmet Yavuz'un ve Aydın’da Büyükşehir ile yenilenecek bir Aydın için de kendisinin aday olduğunu belirten Uzunırmak, “Aydınlı’nın yürüyüşünün ve nefes alışının bile değişeceği bir kent için, bakan hısımları değil vatan evlatları için adayız. Şehrin kaynakları heba edilmeyecek ortak akıl ile yönetilecek. Şehrimiz üç kuruşluk dünya malı için türlü rantlara heba edilmeyecek.” cümleleri ile konuşmasını noktaladı.(Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 21:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MUSTAFAÇAVUŞOĞLU
MUSTAFAÇAVUŞOĞLU - 10 yıl Önce

allah yolunuzu acik etsi̇n saygilar

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472