banner488

Gökbel Dağı’nın cazibesi artacak

2013 yılı sonunda açılan yol neticesinde oluşan piknik alanları, Gökbel Dağı’nı eşsiz bir cazibe merkezi haline getirecek.

Gökbel Dağı’nın cazibesi artacak
banner269
2012 yılında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan Gökbel Dağı’ndaki 13 kilometrelik yol yapım çalışmaları tamamlandı. 13 kilometrelik açılan yol sayesinde Akçaova Beldesi’nin 3 Bin metrelik içme suyu boruları da yenilendi.


 

Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi’nin 2012 yılındaki girişimleri neticesinde 700 Bin Tl maliyetle yapımına başlanan, Sarıköy Esenli Mahallesi’nden Çömlekçi Mahallesi’ne kadar uzanan ve genişliği 5 metre olan yol, 2013 yılı sonunda tamamlandı.

 

“Gökbel Dağı’nın cazibesi artacak”

 

Gökbel Dağı’nda açılan 13 kilometrelik yol sayesinde Gökbel Dağı’nın bir cazibe merkezi olacağının altını çizen Başkan Çerçi, “Yol çalışmalarında güzel piknik alanları oluştu. Ben buraların değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda iyi bir çalışma yapılırsa vatandaşların farklı yerlere giderek piknik yapılması önlenmiş olacak. Piknik alan yapıldığında buranın cazibesi artacak. Çünkü Gökbel Dağı yazın öğleden sonra güneş görmüyor ve serin oluyor. Bu konuda seçilecek olan Çine Belediye Başkanı'nın buraya önem vermesini istiyorum.” şeklinde açıklamada bulundu. 

Kolaybet style="font-size: 14px;"> 

“Yolu, olası yangınlara karşı önlem için açtık”

Batıya doğru paralel bir şekilde yerleşim birimi ormanlık alanlarını ayıracak şekilde yapılan yolun dağda çıkan yangının yerleşim yerlerine sıçramaması ve yerleşim yerlerinden çıkan yangının da ormana sıçramaması için bu yolu yaptıklarını belirten Başkan Çerçi, “Bu sorunu Eski Aydın Valisi Kerem Al ve AK Parti Aydın Milletvekillerine bu konuyu iletmiştik. Kendileri bu sorunu yerinde inceledi. Orman Bölge Müdürümüz de bu konuya sıcak baktı. Daha önce TEDAŞ’ın direklerinde Kadılar Köyümüzde çıkan yangın bizim ormanlık alanımıza sıçramıştı. Bunları da göz önünde bulundurarak Orman Bölge Müdürümüzden bu yolun sözünü almıştık. Valimiz ve vekillerimizin desteği ile bu yolun ihalesini Orman Bölge Müdürlüğü kendi bünyesinde iki defa ihale yaptı. Toplam 700 bin TL’ye mal oldu. 2012 yılında başlayan yolumuz 2013 yılında tamamlandı” diye konuştu.

“İçme suyu borularımızı da yeniledik” 

 

Bu yıl içinde Orman Bölge Müdürlüğünün menfez çalışması yapacağını da belirten Çerçi, yapılan yol çalışması esnasında Akçaova Beldesi’nin 3 bin metrelik içme suyu borusunun yenilediğinin de altını çizerek “İçme suyu boruların değiştirilmesi için Akçaova Belediyesi’nden 30 bin TL harcama yaptık. İçme suyu borularımız eskimişti. İki hattan gelen borularımızın tamamını yeniledik. İki hattımızdan toplam 3 bin metre boru yeniledik. Bunları kendi imkânlarımızla yaptık. İçme suyu borularımızı herhangi bir yangın çıktığında içme su borularımızın zarar görmemesi için 80 santim ve bir metre arasında derinlikte kazarak döşedik.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 22:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472