banner488

Akçaova’ya Ortaokul binası yapılacak

Akçaova İlkokulu'nda öğrencilerine eğitim veren Akçaova Ortaokulu, kendi binasına kavuşuyor.

Akçaova’ya Ortaokul binası yapılacak
banner269
Akçaova İlkokulu'nda öğrencilerine eğitim veren Akçaova Ortaokulu, kendi binasına kavuşuyor. 8 derslikli ilkokul binasının laboratuvarları da dahil bütün odalarını dersliğe çevirerek ortaokul öğrencilerinin derslik ihtiyacına cevap veren binada 481 öğrenci eğitim görüyordu. Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi’nin çabalarıyla Aydın Valiliği ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü faaliyete geçti ve Akçaova’ya bir ortaokul yapılması kararı alındı.

İlkokul binasının bahçesindeki alana yapılacak olan ortaokul binasının ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı İsmail Çerçi, “210 ortaokul öğrencimiz için bir bina gerekiyordu. Başvurularımız değerlendirildi ve yer tespiti yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Savoybetting Aydın Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa finans sağlayacağı binanın ihalesine ve yapımına en kısa zamanda başlanacak. Paranın büyük bölümü bakanlık tarafından karşılanıyor. Kalan kısmı Aydın İl Özel İradesi karşılayacak. Yeterli paramız mevcut, ödenek sorunumuz yok. Binanın 2014 yılı Mart ayına kadar bitirilmesi planlanıyor. 12 derslikli olarak yapılacak bina Akçaova’nın ortaokul öğrenci ihtiyacına cevap verecektir” dedi.

Çerçi, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş'ün büyük emekleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2013, 15:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472