banner480

Akçaovalı minikler sağlıklı okudu

Türkiye’de başlatılan halkla beraber kitap okuma seferberliği kapsamında Akçaova’da da öğrenciler meydanda toplu halde kitap okudu.

Akçaovalı minikler sağlıklı okudu
banner269

Akçaova Ortaokulu Kütüphanecilik Kulübü tarafından geçen hafta yapılması planlanan, ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen “Akçaova Okuyor” sloganıyla kitap okuma etkinliği Akçaova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

 "Kütüphaneler Haftası" çerçevesinde yapılan etkinliğe, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Okul Müdürü Ercan Kızılarslan, Akçaova Orman İşletme Şefi Mutlu Mercan, branş öğretmenleri Murat Kiraz, Okan Aksoy, Serap Kaplan Kara, Esin Aslan Koç, Burcu Kurt ve öğrenciler de katıldı.

Akçaova Belediyesi ve Orman İşletme Şefliğinin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, çevredeki büyüklerine örnek olmak amacıyla bir süre kitaplarını okudular.

Etkinliğe ilişkin olarak konuşan Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, “Bu etkinliğin devamı gelecek. Bir sonraki etkinlikte öğrenciler büyüklere de kitap dağıtıp, onları da kitap okumaya teşvik edecekler.” dedi.

Etkinliğin açık havada yapılma nedenini açıklayan Okul Müdürü Ercan Kızılarslan, kapalı ortamlarda yapılan etkinliklerin sadece orada kaldığını, bu nedenle etkinliği açık havada yaparak farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Akçaova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün düzenlediği gibi öğrencilerin taşlara oturtularak değil, tek tek sandalyede oturtulması güzel bir hareket olarak dikkati çekti. 

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanısıra çocukların sağlığını da düşünen Okul İdaresi ve öğretmenlerine Uğur Gazetesi olarak teşekkür ediyoruz.


Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2013, 23:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472