banner488

Akçaova Ortaokulu'nun yapımına başlandı

Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi’nin girişimleri ile Akçaova İlkokulu’nda öğrenim gören ortaokul öğrencilerin ihtiyacına karşılık verecek olan yeni binanın yapım çalışmaları başladı.

Akçaova Ortaokulu'nun yapımına başlandı
banner269
2 gün önce yer tesliminin yapılıp temel kazma çalışmalarının son sürat devam ettiği yapım çalışmaları sonucunda 210 ortaokul öğrencisinin öğrenim göreceği 12 derslikli yeni bina, 2014 eğitim yılı başlangıcına yetiştirilecek.


Daha önce 8 derslikli okulda 485 talebenin eğitim gördüğünü tuvaletlerin ve kütüphanenin sınıflara dönüştürülerek ortaokul öğrencilerinin derslik ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, “Eğitim bizim üzerinde durduğumuz en hassas konu. Biz, bu hassasiyetle Akçaova Ortaokulu öğrencilerimizin yeni bir binada öğrenim görmeleri için girişimlerde bulunduk. Bu konulardaki girişimlerimiz, Ak Parti Aydın Milletvekillerimizin duyarlılıkları, eski Aydın Valisi Kerem Al’ın da oluruyla sonuç vermiş ve 2013’de 12 derslikli yeni bir binanın yapılması için ihaleye çıkılmıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okulları Yaptırma Şube Müdürlüğümüz de yeni bir okul binasına kavuşmamız için duyarlılıkla hareket Supertotobet ettiler ve netice itibariyle geçtiğimiz günlerde yer teslimi yapılarak yapım çalışmalarına başlandı.” ifadelerini kullandı.  

Yeni okul binasının yapımı esnasında herhangi bir kaza olmaması için gerekli güvenlik tedbirleri alınarak inşaat alanının tel örgülerle çevrildiğini belirten Başkan Çerçi, “Araya tel örgü çekerek kazı ve inşaat çalışmaları esnasında herhangi bir kaza ve sıkıntı gelmemesi için gerekli güvenli tedbirleri alındı. 2014 eğitim-öğretim yılında kavuşacağımız yeni okul binamız şimdiden Akçaova halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

Akçaova’nın büyükşehir yasasıyla birlikte artık Çine’nin, ilkokulu, ortaokulu ve lisesi olan bir mahalleye dönüştüğünü belirten Başkan Çerçi, “Bizim Akçaova için 5 yıldır yaptığımız hizmetler ortadadır. Önümüzdeki yerel seçimlerde seçilecek olan Belediye Başkanı’nın Akçaova için iyi hizmetler yapacağına inancımı kaybetmiyorum.” ifadelerini kullandı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 22:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472