banner488

Akçaova Kapalı pazaryeri kuraları çekildi

Kura çekimi öncesi pazarcı esnafı Belediye Başkanı İsmail Çerçi ile pazarlığa tutuştu.

Akçaova Kapalı pazaryeri kuraları çekildi
banner496
2000 Metrekare arazide yapımı tamamlanmak üzere olan Akçaova Kapalı Pazar yeri kuralarına Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran da katıldı.


Başkan Çerçi, 88 pazarcı esnafının katıldığı kura çekimleri başlamadan önce esnafların görüşünü alarak tamamen Belediye’nin imkanları ile yapılmış Akçaova Kapalı Pazaryeri için tespit edilen 1200 Tl yer parasının aşağı çekilmesi için kendisine yöneltilen talepleri değerlendirdi.

Çine Esnaf  Odası Başkanı Metin Uyar’ın da yer parası konusunda esnafla aynı görüşte olması üzerine hararetli pazarlık sürecinden sonra Başkan Çerçi ile uzlaşmaya varılarak fiyatlar 750 Tl’ye indirildi ve aylık 150 Tl’den 5 aylık taksitlere bölündü.

Hararetli pazarlık süreci içersinde Akçaova’da öğlen saat 11-12 sularında pazarın dağıldığını ileri süren esnafların bu görüşlerine  ilişkin konuşan Maksibet Başkan Çerçi, “Ben Akçaova Pazarı’na kapalı pazaryerinin faaliyete girmesinden sonra Eskiçine dahil civar köylerdeki vatandaşlarımızın geleceğini ümit ediyorum. Eskisi gibi pazarımız saat 12 gibi değil daha uzun vakitlere kadar sürecek.” dedi.

Kapalı pazaryerinde araçların ulaşım aksaklığının oluşmaması için bir takım düzenlemelerin de yapılmasını gerektiğini kaydeden esnafları bilgilendiren Başkan Çerçi, “Şu an itibariyle yapım aşaması sürüyor. Kura çekiminden önce türlü görüşlerinizi dinledim. Biz bugün burada kura çekimi için toplandık, fakat görüşlerinizi değerlendirip ona göre yeniden bir düzenlemeden geçmek için kolları sıvamaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Tüm bu hararetli pazarlık, görüş ve öneriler kısmından sonra manavlar ve üreticiler isimlerinin okunmasının ardından Başkan Çerçi ve Esnaf Odası Başkan Uyar’ın nezaretinde kura çekimi yaptılar.

Manifaturacılar, ayakkabıcılar ve bakliyat pazarcılarının kuraları ise önümüzde hafta yer çizimlerinin de tamamlanmasının ardından yapılacak.

Başkan Çerçi son olarak yer paralarının Belediye Meclisi’nin vereceği karardan sonra netleşeceğini söyledi. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 22:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472